16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialTAS-ul a vrut Poli-UTA

TAS-ul a vrut Poli-UTA

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să nu le acorde licenţa echipelor Politehnica Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, iar această decizie a produs bucurie în rândul fanilor echipei UTA Arad. Retrogradarea Timişoarei înseamnă două meciuri UTA-Poli în noul sezon al ligii secunde, iar fanii celor două echipe au început deja înţepăturile în aşteptarea marelui meci.

Aceasta este singura parte plină a paharului pentru suporterii Politehnicii, care, după ce echipa lor favorită a pierdut titlul de campioană în penultima etapă, luni s-au văzut picaţi direct în liga secundă, acolo unde vor da piept, însă, cu rivala de-o viaţă. În acelaşi timp, fanii „Bătrânei Doamne” au desfăcut şampaniile, pentru că după trei ani petrecuţi în liga a doua acum au motive să aştepte cu bucurie măcar două meciuri din cele 30 programate.

Politehnica Timişoara-UTA Arad, chiar dacă se va disputa în a doua ligă, va fi printre cele mai urmărite meciuri din fotbalul românesc în noul sezon. Pregătirile pentru marele derby au început, deocamdată doar la nivelul suporterilor, un război de peste 60 de ani a cărui nouă bătălie va avea loc în toamnă.

UTA nu poate promova

„Ne pregătim acum să ne facem abonamentele pentru liga a doua şi gata. E clar că vom susţine echipa şi aici, iar obiectivul va fi promovarea imediată. Oricum, va fi o serie puternică şi aşteptăm cu interes anumite deplasări”, i-a înţepat pe rivalii arădeni Paul Prodana, unul dintre liderii galeriei timişorene. UTA nu are drept de promovare, din cauza unor probleme juridice, astfel că singurele ei griji este să nu retrogradeze şi să câştige partidele cu Poli.

Ultimul meci dintre cele două echipe a fost la finalul sezonului 2007-2008 al Ligii I, unul în care formaţia arădeană a retrogradat. Atunci, susţinuţi de un stadion întreg şi pregătiţi de către Marius Lăcătuş, fotbaliştii arădeni s-au impus cu 2-1 şi le-au mai îndulcit amărăciunea retrogradării fanilor. Aceştia au umplut acum forumurile de discuţii referitoare la partida cu rivalii timişoreni şi îşi freacă mâinile, pentru început, în aşteptarea tragerii la sorţi pentru stabilirea ţintarului ligii secunde. „Haideţi timişorenilor, vă aşteptăm” şi „Ne trebuie atacanţi, deocamdată, pentru meciul cu Bragadiru, că ăştia nu sunt ca şi Râmnicu Vâlcea. De obicei, când cineva pierde în UTA-Bragadiru e deranj mare”, sunt doar câteva dintre mesajele adresate „prietenilor” din vestul ţării. După mai bine de trei ani, stadionul „Bătrânei Doamne” va geme din nou de lume măcar la un meci, aşteptat, conform oficialilor arădeni, de o ţară întreagă.

„La UTA-Poli se va uita lume din toată ţara, chiar şi din Bucureşti. Normal că vom lupta pentru promovare, chiar dacă va fi o luptă foarte strânsă, acum că au venit Timişoarsa, Bistriţa şi Bihorul. Aşteptăm cu interes UTA-Poli, dar şi celelalte meciuri, acolo unde sunt sigur că va veni lume multă la stadion, chiar dacă majoritatea partidelor va fi televizată”, este convins preşedintele Giovanni Catanzariti.

Iancu se retrage

Foarte probabil, Poli Timişoara nu va mai fi finanţată de către Marian Iancu la primul meci cu UTA Arad din acest sezon. Omul de afaceri este supărat în urma deciziei de la TAS şi a anunţat că va vinde mai mulţi jucători, va ajunge cu datoriile la zero, după care va lăsa echipa pe alte mâini. Cel mai probabil, în mâinile Consiliului Local şi Judeţean, care au anunţat că vor sprijini financiar echipa în continuare, chiar dacă „cu sume la nivelul ligii secunde”.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

O rădăcină indiană cu proprietăți de „ibuprofen natural”

Condimentul cu efecte antiinflamatorii și antioxidante este considerat un superaliment de către nutriționiști Rădăcină exotică, originară din India, turmericul a devenit renumit pentru efectele sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă