21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTariceanu: "Ii invit pe reprezentantii tuturor fortelor politice la un dialog constructiv...

Tariceanu: „Ii invit pe reprezentantii tuturor fortelor politice la un dialog constructiv si echilibrat, pentru a putea continua progresele din Justitie”

Premierul Tariceanu face apel la partide si afirma ca cel mai mare adversar al justitiei este politicianul

Premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca raportul pe justitie al Comisiei Europene arata ca Romania este pe drumul cel bun, insa seful Executiului face un apel la partide, afirmand ca cel mai mare adversar al Justitiei este politicianul care adopta un discurs electoral si conflictual.

"Vreau sa fac apel la toate partidele, pentru a adopta un discurs constructiv pe aceasta tema. Cel mai mare adversar al Justitiei este politicianul care adopta un discursul electoral si conflictual. Ii invit pe reprezentantii tuturor fortelor politice la un dialog constructiv si echilibrat, pentru a putea continua progresele din Justitie", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului, remis miercuri NewsIn.

Tariceanu considera ca raportul evidentiaza "o serie de evolutii pozitive, progrese care ne arata ca Romania merge inainte pe drumul cel bun, in interiorul Uniunii Europene".

"Suntem hotarati sa continuam politica de toleranta zero fata de cei care isi folosesc functia publica pentru a se imbogati. De aceea, am actionat pentru ca Agentia Nationala de Integritate sa isi inceapa activitatea.Vrem ca fiecare cetatean sa simta ca in Romania justitia este corecta si mai eficienta", mai spune seful Executivului.

El sustine ca Guvernul a actionat pentru a elimina coruptia la nivel local, pentru a creste transparenta institutiilor publice si pentru a-i pedepsi pe "functionarii care confunda buzunarul cetatenilor cu propriul buzunar".

"Toate aceste progrese au fost evidentiate de Comisia Europeana, in raportul dat publicitatii", mai sustine premierul.

Tariceanu spune ca mai sunt inca probleme, iar criticile continute in raportul Comisiei Europene ajuta la identificarea unor solutii.

"Doresc sa le multumesc reprezentantilor Comisiei Europene pentru cooperarea excelenta si sa ii asigur ca vom accelera masurile din zonele cu probleme, respectiv, ca vom consolida progresele deja realizate. Stiu ca ne asteapta un drum inca dificil. Mai stiu insa ca Romania este mai puternica si mai pregatita decat anul trecut. Stiu ca noi, romanii, putem sa mergem pana la capat pe acest drum", declara seful Guvernului.

In msajul transmis, premierul mai da asigurari ca Guvernul pe care il conduce va continua sa adopte toate masurile necesare pentru realizarea angajamentelor pe care Romania si le-a asumat pentru o "Justitie curata si eficienta".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă