19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Tariceanu i-a tradat pe romani din dorinta de a-si proteja functia si...

„Tariceanu i-a tradat pe romani din dorinta de a-si proteja functia si interesele”

La referendumul din 19 mai, puteti sa luati Romania inapoi in mainile dumneavoastra din cele ale oligarhilor tranzitiei, le-a transmis presedintele suspendat Traian Basescu celor aproape 2.000 de romani, sustinatori ai sai, adunati, sambata, in Plaza Vazquez de Melle din Madrid, la mitingul organizat de Asociatia pentru Dezvoltare Economica si Culturala a Romanilor din Spania.

Presedintele suspendat si-a exprimat increderea in faptul ca romanii vor sti 'ce sa voteze la referendumul de pe 19 mai'.

Traian Basescu le-a promis sustinatorilor sai de la Madrid ca nu va negocia cu cei care vor o alta Romanie decat cea moderna, explicandu-le celor prezenti ca 'efectul unei indecizii a romanilor pe 19 mai nu va face decat sa opreasca Romania in tranzitie'.

'Am incredere in dvs, in poporul roman, ca a inteles pe ce drum trebuie sa porneasca Romania', a spus Basescu, subliniind ca romanii nu trebuie sa accepte o 'tara fabricata in laboratoarele subterane ale oligarhiilor tranzitiei'.

De asemenea, Traian Basescu le-a mai spus celor prezenti la mitingul pentru sustinerea sa ca singura solutie pentru a avea o clasa politica responsabila si politicieni care sa tina cont de angajamentele luate in campanie o reprezinta introducerea votului uninominal.

Cat priveste Constitutia, Basescu a dat asigurari ca, 'asa cum este construita, cu neajunsurile ei', el nu va trece niciodata peste litera si spiritul legii fundamentale a statului roman.

Cu acest prilej, presedintele suspendat i-a indemnat pe toti concetatenii sai 'la mai mult civism, militantism si implicare astfel incat dreptatea sa nu ramana in afara deciziilor'.

Basescu a mai spus ca premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a tradat pe romani din dorinta de a-si proteja functia si interesele. Totodata, presedintele suspendat le-a mai spus celor prezenti ca stie cu ce birocratie se confrunta romanii care muncesc in strainatate si, mai ales, ce probleme au cei care traiesc si muncesc in Spania. In acest context, Traian Basescu le-a promis participantilor la miting ca, daca actualul ministru de Interne nu le rezolva aceste probleme, atunci 'cel din noul Cabinet le va rezolva rapid'.

 

Traian Basescu a vorbit, la Madrid, si despre contributia Spaniei la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, reamintind ca a fost a doua tara care a ratificat Tratatul de aderare europeana a tarii noastre.

In acest context, presedintele suspendat, fost lider al PD (partid membru al PPE – n.r.), le-a multumit popularilor europeni din Spania pentru sprijinul pe care l-au acordat Romaniei si i-a indemnat pe cei prezenti la miting sa voteze cu Partidul Popularilor Europeni la viitoarele alegeri locale din Spania.

Basescu le-a amintit manifestantilor ca si fotbalistul roman Gheorghe Craioveanu candideaza pentru o functie de consilier local, pe lista PPE din orasul Getafe.

Circa 2.000 de romani l-au asteptat, sambata, in Plaza Vazquez de Mella, din Madrid (o mica piateta intre cladiri) pe presedintele suspendat Traian Basescu.

Presedintele suspendat Traian Basescu, insotit de fostii ministri ai Justitiei, Monica Macovei, si Integrarii Europene, Anca Boagiu, s-a intalnit, la Madrid, cu cetatenii romani, sustinatori ai sai care lucreaza in capitala spaniola, in cadrul unui miting.

Initial, intalnirea cu romanii urma sa aiba loc in Plaza Maior din Madrid, dar, din cauza legislatiei spaniole, intrunirea a fost mutata intr-o piateta, un spatiu inchis.

Dupa mitingul din Madrid, presedintele suspendat Traian Basescu a plecat spre Castellon, unde va avea o a doua intalnire cu romanii din Spania.

Traian Basescu se afla in Spania ca raspuns la invitatia adresata de reprezentantii Asociatiei pentru Dezvoltare Economica si Culturala a Romanilor din Spania, care organizeaza sambata cele doua mitinguri de sustinere a presedintelui suspendat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă