5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialTariceanu: Guvernul nu e "gunoierul sef" al tarii

Tariceanu: Guvernul nu e “gunoierul sef” al tarii

Operatiunile de curatare a gunoaielor din interiorul si apropierea localitatilor trebuie derulate in mod legal de catre autoritatile locale, Guvernul nefiind "gunoierul sef" al tarii, a declarat, marti, premierul Calin Popescu Tariceanu, transmite Mediafax.
Tariceanu a facut referire la actiunea de ridicare a gunoaielor de pe cheiul Dambovitei, la initiativa presedintelui Basescu.
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, marti, la Palatul Cotroceni, cu patroni si directori ai firmelor de constructii si salubritate, carora le-a multumit pentru ajutorul acordat la strangerea gunoaielor de pe cheiul Dambovitei.
Dupa ceremonia de investitura a noului ministru al Comunicatiilor Iuliu Winkler, la Palatul Cotroceni a sosit un grup de aproximativ 30 patroni si directori ai firmelor de constructii si salubritate.
Principalele firme romanesti de constructii dar si cateva straine au raspuns, vineri, apelului prezidential pentru strangerea gunoaielor de pe cheiul Dambovitei, in zona localitatii Popesti-Leordeni, operatiune la care au mai participat si toate firmele de salubrizare bucurestene.
In mai putin de 48 de ore, sutele de angajati ai firmelor de salubrizare au evacuat sute de tone de gunoaie, aruncate pe malul Dambovitei de-a lungul ultimilor ani, iar cele in jur de 150 de basculante ale firmelor de constructii l-au incarcat si l-au dus la groapa de la Glina.
Traian Basescu a precizat, saptamana trecuta, la Glina, ca a apelat la constructorii cu care a lucrat ca reprezentant al institutiilor inainte de a ajunge presedinte si a mentionat ca acestia si-au manifestat disponibilitatea de a contribui la strangerea si depozitarea gunoiului aruncat la marginea drumului, la iesirea din Bucuresti spre Constanta. Potrivit presedintelui, implicarea acestor firme in demers s-a facut "pe baza principiului ca ceva trebuie sa se intoarca la societate".
Seful statului a mai fost intrebat atunci daca se va implica si in rezolvarea unor probleme similare din alte zone. "Nu, pentru ca nu este treaba mea. Am vrut doar sa dau un exemplu ca ceva se poate face", a raspuns Basescu.

Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă