10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialTariceanu a sugerat ca nu-i schimba pe Chiuariu si Pacuraru

Tariceanu a sugerat ca nu-i schimba pe Chiuariu si Pacuraru

Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns, pe 4 decembrie, scrisorii presedintelui Traian Basescu, prin care acesta cere demiterea ministirlor Justitiei si Muncii, lasand de inteles ca nu va da curs acestei solicitari si sustinand ca seful statului poate lua o decizie potrivit atributiilor constitutionale, informeaza Realitatea TV.

"Premierul a trimis raspunsul la scrisoare in data de 4 decembrie si a lasat de inteles, in textul scrisorii, ca nu va da curs solicitarii presedintelui", au declarat surse guvernamentale. Premierul i-a mai transmis presedintelui, potrivit acelorasi surse, ca acesta are la dispozitie atributiile pe care i le confera Constitutia pentru a lua "o decizie adecvata in astfel de cazuri".

Sursele citate au afirmat ca premierul a avut, joi, o discutie particulara cu ministrul justitiei, dupa sedinta de guvern.

Presedintele Basescu i-a cerut premierului Tariceanu sa-i demita pe Tudor Chiuariu si pe Paul Pacuraru din functia de ministru al justitiei si, respectiv, al muncii, pentru ca prejudiciaza imaginea Guvernului prin cererea formulata de procurori la adresa lor de incepere a urmaririi penale.

Presedintele Basescu a argumentat ca cei doi ministri fac obiectul unor cereri ale DNA de incepere a urmaririi penale impotriva lor.

Cele mai citite

Gigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

După ce UEFA l-a amendat cu 30.000 de euro pentru că a pariat pe meciul Nordsjelland – FCSB, din Conference League, Gigi Becali a...
00:00:43

VIDEO. Vulcanul din Galapagos a erupt

Vulcanul ecuadorian La Cumbre, care face parte din arhipelagul Galapagos, a început să erupă, a anunțat duminică (3 martie) guvernul acestei țări sud-americane. Nu...

Pâinea pentru Ceaușescu. Cum se pregătea aceasta

Este știut faptul că pentru Nicolae Ceaușescu, „cel mai de frunte fiu al acestui pământ”, niciun efort nu era prea mare pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă