19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTârgul lui Moş Crăciun, deschis în burgul Sibiului

Târgul lui Moş Crăciun, deschis în burgul Sibiului

Copiii vor putea să îşi facă darurile de Crăciun din aluat de pâine ori turtă dulce. Totodată, vor putea confecţiona diverse obiecte din hârtie la Târgul de Crăciun ce se va deschide chiar în centrul Sibiului. Evenimentul va avea loc în perioada 26 noiembrie şi 18 decembrie, unde se va deschide în premieră, Făbricuţa de cadouri.

„Crăciunul este sărbătoarea cea mai dragă celor mici. E clipa pe care o aşteaptă un an întreg, iar Făbricuţa de cadouri este un concept dedicat exclusiv celor mici, unde ei vor putea să se simtă, pentru câteva minute, spiriduşi în marea Fabrică de cadouri a Moşului, participând la diferite ateliere tematice”, a declarat Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu. La Făbricuţa de cadouri, Moş Crăciun va fi ajutat de câţiva brutari de la fabrica Panalim din Cisnădie. Între 26 noiembrie şi 4 decembrie, cei mici vor putea modela aluatul, vor învăţa din secretele maeştrilor brutari, vor putea coace aluatul – totul în condiţii de maximă igienă, cu mini-echipamente de „brutărei veseli” special create şi personalizate pentru ei, iar la final vor putea pleca acasă cu produsele pregătite şi cu o diplomă de „Micul brutar”.

Activităţi pentru cei mici

Pentru cei mai mici artişti, din 5 până în 11 decembrie, la Făbricuţa de cadouri copiii vor putea face şi rame de fotografii, manual, prin tehnica şerveţelului. Copiii vor putea transforma o ramă simplă într-un cadou minunat, cu imaginaţia şi mânuţele lor, iar între 12 şi 18 decembrie, Făbricuţa de cadouri se va transforma într-o căsuţă de făcut turtă dulce. De luni până joi, atelierele vor fi destinate strict grupurilor de copii programate, însoţite de educatori sau învăţători. Vineri, între orele 16.00 şi 18.00, sâmbătă şi duminică, între orele 14.00 şi 18.00, Făbricuţa de cadouri este deschisă tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 9 ani. Intrarea la ateliere are loc la oră fixă, iar durata unui atelier este de 40 de minute şi va fi realizat cu grupe de maximum 20 de copii. Participarea fiecărui copil la atelier costă 5 lei, iar preţul reprezintă costurile materialelor şi al personalul implicat. Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat de Fundaţia Au-Ro Austria Pro Romania şi Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă