19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTargul de fete, "rebranduit" in Muntele Dragostei

Targul de fete, „rebranduit” in Muntele Dragostei

Organizatorii targului de fete au pregatit participantilor o noua viziune asupra evenimentului organizat pe Muntele Gaina in acest sfarsit de saptamana. Organizatorilor locali traditionali ai manifestarii – Consiliul Judetean Alba, Institutia Prefectului, Primaria Avram Iancu – li s-a adaugat Uniunea Muntii Apuseni. Scopul este acela de a relansa evenimentul si de a-l impune ca brand turistic national si international al judetului Alba. Strategia promovarii acestui brand prevede o perioada de mai multi ani. Printre artistii cooptati se numara si Mircea Florian, care a creat o identitate sonora a proiectului. Campania de promovare presupune si lansarea conceptului de Muntele Dragostei ca echivalent al Muntelui Gaina. Noul concept nu este, insa, pe placul tuturor participantilor. In ultimele zile, in media din Alba au aparut mai multe aprecieri negative la adresa acestuia.

Conceptul de Munte al Dragostei va fi ilustrat prin mai multe evenimente locale. Unul dintre acestea este initiativa studioului de film documentar si antropologic "Astra" din Sibiu, care va proiecta trei filme pe un ecran urias instalat pe platoul din varful muntelui. Cele trei filme sunt, de fapt, povesti de dragoste si casnicie din Romania, Kirghistan si comunitatea musulmana din Marea Britanie. Un alt invitat special este regizorul Marian Crisan care va participa la vizionarea scurtmetrajelor "Megatron", cu care a obtinut in acest an Palme d’Or-ul la Festivalul de la Cannes, si "Tulnicul", un documentar realizat de el in 2004 despre istoria acestui instrument traditional din Muntii Apuseni.

Miile de spectatori asteptati si in acest vor putea viziona parade ale costumelor populare, expozitii de gastronomie si arta populara, recitaluri de muzica populara, parada fetelor de maritat. Primele trei fete clasate in concursul organizat cu aceasta ocazie vor primi o "zestre" din partea Consiliului Judetean Alba. Un alt concept nou de evenim.ent este discoteca "Nunta pe munte" – cu cantece, joc, laser si DJ-i.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă