19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTarg pentru salvarea scolii din Chiraftei

Targ pentru salvarea scolii din Chiraftei

Elevii scolii nr. 2 din Chiraftei au organizat un targ in care le-au vandut localnicilor obiectele realizate la orele de abilitati practice pentru a strange banii necesari construirii unei noi cladiri in care sa poata invata in conditii decente. scoala nr. 2 din Chiraftei a ajuns intr-o stare avansata de degradare, iar elevii si profesorii se tem zi de zi ca tavanul si peretii cladirii vechi ar putea sa cada peste ei. Desi aceste lucruri se intampla de ceva vreme, nimeni nu a miscat un deget, motiv pentru care elevii au organizat un targ in curtea scolii pentru a vinde obiectele realizate chiar de ei la orele de abilitati practice, dupa ce, la sfarsitul anului trecut, au vandut placinte prin sat in incercarea de a strange banii necesari. Atunci au reusit sa stranga doar aproximativ 200 lei pentru cele 200 de placinte vandute, o suma insuficienta pentru refacerea scolii si cu atat mai mult pentru construirea unei scoli noi.

 

La targ au amenajat cateva "chioscuri" si au vandut tot ce au realizat la orele de abilitati practice: coifuri, icoane, dulapuri, cuiere, scaune, margele si casute pentru pasari. Au reusit sa adune o suma simbolica, de numai 500 lei, in conditiile in care este nevoie de aproximativ doua milioane de lei pentru construirea unei scoli noi. Cei care s-au inghesuit sa cumpere obiectele au fost tot parintii copiilor, ca si in cazul placintelor.  Cu toate acestea, elevii si profesorii scolii nr. 2 din Chiraftei spun ca nu vor renunta sa organizeze astfel de actiuni de strangere de fonduri si de sensibilizare a autoritatilor, in speranta ca vor avea o scoala noua. "Din vanzarea placintelor, anul trecut am strans 200 de lei iar acum inca 500 de lei. Cu acesti bani nu am putea sa cumparam decat o usa noua. Am invitat chiar si cateva firme de constructii din Galati la targ, dar nu au raspuns invitatiei.

 

Am primit un mic sprijin de la magazinul din sat. Nu ne pierdem insa speranta si vom mai organiza astfel de actiuni si pe viitor pentru o scoala noua" – a declarat duminica directoarea scolii, Daniela Chelaru. Promisiuni pentru o scoala noua in localitate exista, dar nu se stie cand va fi ridicata o noua cladire in care elevii sa poata invata in conditii decente. Conducerea ISJ a anuntat ca a trimis la Ministerul Educatiei o lista cu scolile din judet care necesita reabilitari si cu localitatile unde este nevoie de scoli noi, printre care se afla si cea de la Chiraftei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă