22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialTârg de poezie, între 21 şi 23 octombrie, la Institutul Francez din...

Târg de poezie, între 21 şi 23 octombrie, la Institutul Francez din Capitală

Un târg de poezie care cuprinde performance-uri, lecturi, ateliere, cu poeţi români şi străini invitaţi, va avea loc între 21 şi 23 octombrie, la Institutul Francez din Capitală, informează Mediafax.

Inaugurarea târgului va avea loc joi, de la ora 19.00, la librăria Cărtureşti de la Institutul Francez din Capitală, prin evenimentul “Degustări Literare”, cu Matei Martin. “Meniul” propus de Matei Martin, împreună cu poetul sonor Anne-James Chaton şi cofondatorul revistei Gruppen, Laurent Jarfer, este copios: o panoramă a poeziei contemporane în Franţa, România şi Europa şi o dezbatere deschisă despre traducerea în poezie. Evenimentul va fi urmat de performance-uri de poezie contemporană, cu Anne-James Chaton, Laurent Jarfer şi Norzeatic.

În a doua zi a târgului, pe 22 octombrie, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) va inaugura, la ora 14.00, expoziţia “Nobleţea scriiturii feminine”, dedicată poetelor române care s-au exprimat în limba franceză.

De la ora 18.00, la Institutul Francez, poeta Svetlana Cârstean va anima primul său atelier de poezie – “Cercul poeţilor apăruţi”, cu tema “Cine editează? Cine promovează?”, împreună cu editori de poezie de renume. Atelierul va fi urmat de o lectură a poetului Sorin Gherguţ, care va prezenta şi noua lui carte, “Orice” (Editura Pandora M).

De la ora 21.00 începe Noaptea Albă a Poeţilor, în cadrul căreia Ion Mureşan, Alexandru Muşina, Simona Popescu, Lucian Vasilescu, Ioan Es. Pop, Angela Marinescu, Floarea Ţuţuianu, Gabriel Chifu, Marin Mălaicu Hondrari, Beatrice Popescu, Cosmin Perţa, Liviu Ioan Stoiciu, Mihail Gălăţanu, Paul Aretzu, Şerban Axinte, Mircea Bârsilă şi Marian Drăghici îşi vor preda, pe rând, ştafeta într-un şir bilingv de lectură, punctat de improvizaţiile lui Mircea Tiberian.

Pe 23 octombrie, la Institutul Francez vor fi organizate ateliere de poezie pentru copii. De la ora 17.00, la MNLR se va ţine o lectură orchestrată de Ioan Groşan, cu Ioan Es. Pop, Ion Mureşan şi Eugen Suciu, acompaniată de Mircea Tiberian şi Nadia Trohin pe acorduri de jazz. De la ora 20.00, scriitorul Anne-James Chaton este invitat la Sâmbăta sonoră, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti.

Cele mai citite

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

FACIAS: Criza transplanturilor se agravează

Unul din trei români care așteaptă un transplant este condamnat la moarte, spune Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). „Din 2020 până în...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă