5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialTaranistii clujeni au luat fraiele politicii externe a partidului

Taranistii clujeni au luat fraiele politicii externe a partidului

Liderii PNTCD Cluj au preluat fraiele actiunilor de politica externa in care este implicata formatiunea politica. Presedintele organizatiei municipale din Cluj-Napoca a partidului, Ioan Marcus, a obtinut aderarea taranistilor la European Christian Political Movement (ECPM). Organizatia grupeaza mai multe partide crestine din Uniunea Europeana, din Europa de Est si din Balcani.
Marea majoritate a formatiunilor din aceasta organizatie sunt membre si in Partidul Popular European sau au depus cereri de aderare la acesta. ECPM reprezinta, de fapt, nucleul dur al crestin-democratilor din PPE, care au devenit cei mai puternici aliati europeni ai PNTCD.
Ioan Marcus a declarat ca ECPM va propune programe politice si sociale specifice pentru tarile din Europa de Est, care se confrunta cu acelasi gen de probleme. Organizatia europeana ar urma sa ii sprijine pe taranistii romani la viitoarele alegeri.
Aderarea la ECPM nu este singura actiune de acest fel. Cinci clujeni au reprezentat PNTCD la Micul Dejun de Rugaciune. Evenimentul a avut loc la Londra si a reunit membri ai Parlamentului britanic, ai Congresului SUA, precum si alte oficialitati, cum ar fi procurorul general al Albaniei ori seful Politiei din Macedonia. Delegatia clujeana a fost condusa de consilierul judetean Victor Faragau si de vicepresedintele organizatiei din Cluj-Napoca a partidului, Dan Horea.
Clujenii au obtinut organizarea reuniunii de anul viitor. La intrunirea din capitala Ardealului, programata pentru luna septembrie, ar urma sa fie invitati si membrii Grupului de Rugaciune din Parlamentul de la Bucuresti.
Deja, unul dintre membrii grupului, deputatul clujean Mircia Giurgiu, a confirmat ca va participa la eveniment.

Cele mai citite

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă