22.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialTalibanii revendică atentatul comis marți asupra unei clădiri din centrul Kabulului

Talibanii revendică atentatul comis marți asupra unei clădiri din centrul Kabulului

Atacul armat comis marți asupra unei clădiri din centrul Kabulului care adăpostea o organizație caritabilă a fost revendicat de talibanii din Afganistan. Incidentul s-a soldat cu moartea a patru persoane, printre care trei atacatori, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Într-o declarație difuzată marți noaptea, mișcarea talibană afirmă că în imobilul respectiv funcționa un ‘centru al serviciilor de informații străine deghizat într-o reședință de oaspeți’.

‘Patruzeci și două de persoane, printre care zece străini, au fost salvate’, a indicat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Sediq Sediqqi, care a precizat că atacul a durat 11 ore.

Talibanii au precizat că respectiva clădire ‘era folosită drept centru de consiliere și planificare în domeniul intelligence’ și s-a aflat sub supraveghere atentă în ultimele trei luni.

Militanții s-au ascuns în clădirea ONG-ului Care International din centrul Kabulului, după ce în apropiere a avut loc o explozie înainte de miezul nopții de luni spre marți.

Acest nou atac ridică la 25 de morți și aproape o sută de răniți bilanțul atentatelor din ultimele 48 de ore din capitala afgană. Luni, un dublu atentat cu bombă revendicat de talibani s-a soldat cu 24 de morți și numeroși răniți în apropierea sediului Ministerului Apărării.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă