19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTalibanii au luat cu asalt o închisoare din Afganistan. Câți deținuți au...

Talibanii au luat cu asalt o închisoare din Afganistan. Câți deținuți au evadat

Insurgenţi talibani au luat, luni dimineaţa, cu asalt o închisoare din oraşul Ghazni, în centrul Afganistanului, au omorât poliţişti şi au eliberat sute de deţinuţi, informează Mediafax.

Un bărbat înarmat şi trei kamikaze au atacat închisoarea luni, la ora locală 2.00 (1.00, ora României) şi au eliberat 400 de deţinuţi, potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

“Patruzeci de membri ai forţelor de securitate afgane şi gardieni au fost ucişi în atac, iar oficiali mujahedini militari importanţi au fost eliberaţi”, a declarat Zabihullah Mujahid.

Un reporter Reuters aflat la faţa locului afirmă că a văzut cadavrele a doi bărbaţi, aparent atacatori sinucigaşi, şi o maşină distrusă într-o explozie, care ar fi fost folosită pentru spargerea intrării principale în închisoare. Se pare că aproape toţi deţinuţii au evadat, potrivit aceleiaşi surse.

Talibanii adesea exagerează, în comunicatele lor de presă, bilanţurile atacurilor pe care le comit asupra unor ţinte guvernamentale şi străine.

Mohammed Ali Ahmadi, viceguvernatorul Ghazni, a declarat că 352 de deţinuţi au evadat, inclusiv aproximativ 150 de talibani. El a precizat că şapte talibani şi patru membri ai forţelor afgane de securitate au fost ucişi în atacul de la Ghazni, situat la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de capitala Kabul.

Oficiali din domeniul securităţii nu au confirmat câţi deţinuţi au evadat şi nici bilanţul victimelor.

Un ficial din domeniul securităţii a declarat că atacatorii purtau uniforme ale forţelor afgane de securitate.

Talibanii luptă să răstoarne Guvernul susţinut de către străini al preşedintelui Ashraf Ghani, să respingă forţele străine din Afganistan şi să impună o interpretare strictă a legii islamice (sharia).

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă