9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialTalibanii acuză: atacurile de la 11 septembrie au fost doar pretextul pentru...

Talibanii acuză: atacurile de la 11 septembrie au fost doar pretextul pentru colonialismul american

Cu o zi înainte de comemorarea a zece ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001, talibanii scriu, într-un comunicat, că “în fiecare an, 11 septembrie le aminteşte afganilor de un eveniment în care ei nu au jucat niciun rol, dar care a servit drept pretext pentru colonialismul american de a vărsa sângele a mii de afgani nevinovaţi şi săraci”, potrivit Mediafax.

“De atunci, atrocităţile continuă”, afirmă talibanii.

Regimul ultrariguros al talibanilor, aflat la putere din 1996, a fost înlăturat după intervenţia americană în Afganistan, declanşată la 7 octombrie 2001, după refuzul acestuia de a-l preda Statelor Unite pe Osama ben Laden, “oaspetele” lor responsabil de atacurile împotriva New-York şi Washington.

Talibanii luptă de atunci împotriva Guvernului de la Kabul şi a forţei NATO, formată în proporţie de două treimi din americani, care îl susţine, iar insurecţia lor sângeroasă nu a încetat să câştige teren în ultimii ani.

Americanii şi aliaţii lor au ucis zeci de mii de musulmani sub pretextul acestui eveniment ambiguu şi echivoc, (…) au distrus sate, livezi, plantaţii şi chiar localităţi pe motivul, nejustificat, al războiului împotriva terorismului”, continuă comunicatul.

Talibanii afirmă că au “cerut de la început o anchetă imparţială” cu privire la 11 septembrie, solicitare căreia Statele Unite şi membrii NATO i-au răspuns, potrivit lor, cu “rachete şi arme otrăvite”

Cele mai citite
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Odiseea Tezaurului României de la Moscova, povestită de Politico

Publicația Politico a prezentat în această dimineață un material dedicat ”Tezaurului de aur al Băncii Naționale a României care a fost trimis la...
Ultima oră
Pe aceeași temă