19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTâlhari la drumul mare, în uniforme de poliţişti

Tâlhari la drumul mare, în uniforme de poliţişti

Doi poliţişti de la Secţia 4 Poliţie Galaţi au fost reţinuţi pentru că au tâlhărit o familie, după ce anul trecut alţi doi au fost condamnaţi la închisoare pentru că cerut mită unui colecţionar de antichităţi pentru a-i înapoia piesele furate.

Doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, Ioan Matei şi Viorel Mizdrea, au fost reţinuţi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, după ce, folosindu-şi calităţile oficiale, au tâlhărit o familie din Galaţi. Pe data de 28 noiembrie, în jurul orei 14.00, cei doi lucrători de la Secţia 4 Poliţie Galaţi s-au deplasat cu maşina unuia dintre ei în cartierul din zona Pieţei Centrale şi au intrat cu forţa în casa unei familii de rromi, pretinzând că au mandat de percheziţie şi că vor să verifice informaţia potrivit căreia rromii ar avea în locuinţă o mare cantitate de ţigări de contrabandă.

„Pontul” a fost corect, au găsit ţigările şi, ameninţându-i pe rromi cu un pistol Carpaţi, din dotarea poliţiei şi un pistol cu gaze lacrimogene, le-au luat acestora cu forţa, fără să întocmească procesul-verbal de constatare, 40 de cartuşe de ţigări şi suma de 550 lei.

Rromii s-au luat după ei şi i-au ajuns în zona halelor din Piaţa Centrală, unde s-a produs o ambuscadă între grupul de rromi şi cei doi poliţişti.

Poliţişti corupţi

Anul trecut, procurorii DNA au prins în flagrant doi poliţişti de la Secţia 1 Poliţie Galaţi care au pretins mită de la un colecţionar de antichităţi ce fusese victima unui furt şi depusese reclamaţie la Secţia 1. Inspectorul Gabriel Dorobăţ, care investiga furtul, i-a cerut bani colecţionarului pentru a-i returna piesele furate. La început i-a cerut 150 de euro, pentru un obiect de mai mică valoare, apoi 20.000 de euro sau un teren pentru o piesă mai valoroasă. Celălalt poliţist, judiciaristul Sebastian Bogdan Ştefan, i-a pretins aceluiaşi colecţionar un ceas în valoare de 200 euro pentru a-i solu-ţiona favorabil plângerea penală prin care cerea identificarea hoţilor şi recuperarea pieselor furate. Instanţa de la Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe inspectorul Dorobăţ la 4 ani şi 6 luni de închisoare, subinspectorul Ştefan primind o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu executare, pentru complicitate la luare de mită.

 

Arestaţi pentru 29 de zile

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi i-au audiat pe Ioan Matei şi Viorel Mizdrea, i-au reţinut pentru 24 de ore şi au cerut instanţei de la Judecătoria Galaţi arestarea preventivă a acestora, pentru 29 de zile. Mizdrea se confrunta cu probleme financiare, având pe rolul Judecătoriei Galaţi două dosare în care fusese acţionat în instanţă, ca debitor, de CAR Covurlui şi de o societate de asigurări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă