13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialTadici a renuntat la Raluca Ivan si la Camelia Balint

Tadici a renuntat la Raluca Ivan si la Camelia Balint

Federatia romana de handbal (FRH) a comunicat luni Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) lista oficiala de 15 jucatoare din nationala Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. Componenta nationalei feminine este urmatoarea: portari – Luminita Hutupan Dinu, Tereza Tamas, Talida Tolnai; Jucatoare de camp – Valetina Elisei-Ardean, Ramona Maier, Ada Olteanu-Nechita, Ionela Gilca Stanca, Florina Birsan, Carmen Amariei, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Valeria Bese, Narcisa Lecusanu, Aurelia Bradeanu, Mihaela Ani-Senocico.
Antrenorii Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au renuntat la doua din jucatoarele care au facut pregatirea din ultima perioada, adica la pivotul Raluca Ivan (Oltchim Ramnicu Valcea) si la extrema stanga Camelia Balint (HCM Baia Mare).

Conform regulilor impuse de Comitetul Olimpic International, la Jocurile Olimpice pot face deplasarea si pot fi inscrise pe foaia de joc doar 14 jucatoare. A 15-a va fi rezerva, urmand sa fie folosita doar dupa faza grupelor. Conform declaratiilor celor doi tehnicieni ai nationalei Romaniei, a 15-a jucatoare va fi unul din portari.
Reprezentativa tricolora se afla la Cluj, unde va sustine miercuri (ora 19.00) o partida de verificare cu nationala Ungariei, una similara fiind programata in deplasare, la Debrecen, vineri (tot ora 19.00).

Ultimele teste inaintea plecarii la Jocurile Olimpice vor avea loc in Franta, intre 23 si 28 iulie, in compania echipei tarii-gazda, a campioanei mondiale Rusia si a Braziliei.

» Echipa va pleca spre Beijing pe 1 august, capitanul Valeria Bese fiind si portdrapelul delegatiei olimpice a Romaniei. Pana la aceeasi data mai pot fi operate modificari in componenta lotului, in cazul iin care ar interveni accidentari.

Cele mai citite

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

Marcel Ciolacu, promisiune la AmCham CEO Business Forum: Nu mărim taxele!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă