15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTaberele de copii, in vizorul autoritatilor sanitare

Taberele de copii, in vizorul autoritatilor sanitare

» ASPJ Constanta a efectuat o serie de recomandari pentru managerii taberelor de copii pentru a preintampina un focar de toxiinfectie.

» Spitalul de Boli Infectioase este luat cu asalt de zeci de pacienti.

 

Oficialii autoritatii judetene de Sanatate Publica din Constanta sunt cu ochii pe managerii taberelor de vara. Acestia au facut o serie de recomandari pentru ca elevii sa nu-si petreaca vacanta in spitale.

"In primul rand, pentru copiii aflati in tabere trebuie sa se asigure conditii optime de cazare. Alimentele trebuie sa se incadreze riguros in normele de igiena si sa fie proaspete. De asemenea, trebuie sa se acorde o atentie sporita la hidratarea corespunzatoare a copiilor. Elevii trebuie sa fie supravegheati, iar locul de joaca va fi amplasat la umbra, in afara orelor de canicula avand capul protejat de palariute. Scaldatul, acolo unde este cazul, va fi facut sub absoluta supraveghere a insotitorului", a declarat directorul ASPJ Constanta, dr. Marius Enescu.

Recomandarile vin, in primul rand, ca urmare a temperaturilor foarte ridicate inregistrate vara aceasta. Autoritatile sanitare doresc sa preintampine incidente neplacute, precum cele din anii precedenti, cand Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta a fost luat cu asalt de zeci de elevi. In vara anului 2007, aproape 100 de elevi au ajuns la unitatea sanitara dupa ce au fost infectati cu bacteria salmonela. Acestia s-au imbolnavit dupa ce au luat masa la cantina taberei din Navodari. In urma anchetei epidemiologice s-a stabilit ca igiena precara a dus la toxiinfectia in masa.

» Spital supraaglomerat
La Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Constanta ajung, zilnic, cel putin zece pacienti care acuza dureri abdominale si au simptome specifice unei toxiinfectii alimentare. "La inceputul lunii au fost internate intr-o saptamana 113 persoane care sufereau de boli diareice. Majoritatea sunt constanteni. Turistii adopta automedicatia pentru a nu-si petrece vacanta la pat. Adultii sunt reechilibrati repede, insa la copii este mai greu", a declarat purtatorul de cuvant al SCBI Constanta, dr. Carmen Roxana Cernat.

Cele mai citite

Securitatea națională și înzestrarea armatei, priorități în ședința CSAT

Pe agendă se află stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina şi planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2025-2034 Preşedintele Klaus Iohannis a convocat...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă