19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTabara de arhitectura pentru salvarea pasajelor Bistritei

Tabara de arhitectura pentru salvarea pasajelor Bistritei

La Bistrita incepe, astazi, o inedita tabara de arhitectura, la care participa studenti din cele mai importante centre universitare din tara, chemati sa salveze de la distrugere pasajele din municipiu. Aceasta, in conditiile in care Bistrita este supranumit si „orasul pasajelor”, deoarece in zona centrului istoric se pastreaza inca un numar insemnat de accese inguste mostenite din perioada medievala.
In prezent, o parte dintre pasaje sunt pavate, iar altele sunt asfaltate, dar indiferent de aspectul pavimentului, ele sunt in general insalubre, iar fatadele laterale ale imobilelor din parcelele alaturate nu au un aspect estetic vizual corespunzator din punct de vedere arhitectural.
Concursul de idei este adresat tinerilor din cadrul facultatilor de arhitectura din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea si Timisoara. Ei se vor ocupa de amenajarea pasajelor din zona istorica, concursul fiind etapa de finalizare a unei tabere de vara, desfasurata intre 5 iulie 2006 – 15 iulie.
Tabara se va finaliza cu expozitia lucrarilor realizate in aceasta perioada si acordarea de premii echipelor castigatoare. Costul estimativ al acestei tabere, incluzand cheltuieli de transport, cazare, masa si premii, va fi de aproximativ 10.000 RON.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă