13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialTabără: Criza nu va fi atât de urâtă pentru România pe cât...

Tabără: Criza nu va fi atât de urâtă pentru România pe cât va fi pentru unele state europene

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că pentru România criza nu va fi “atât de urâtă” pe cât va fi pentru unele state europene care au practicat “un sistem consumist fără limite” şi nu au făcut reforme, informează Mediafax.

El a apreciat că este nevoie, în actualul context economic, de o colaborare foarte strânsă între Guvern, Parlament şi BNR.

Tabără a spus că urmăreşte evoluţiile burselor şi a apreciat că în România deciziile trebuie luate cu prudenţă în privinţa măsurilor de stabilizare macroeconomică şi în legătură cu cheltuielile din zona socială.

“Trebuie o prioritizare a deciziilor de finanţare a unor sectoare. M-aş bucura ca agricultura să rămână printre ele, pentru că este furnizoare de macrostabilitate. Mai cred că este nevoie de o colaborare perfectă între instituţiile statului – Guvern, Parlament, BNR”, a declarat ministrul Agriculturii.

El a mai apreciat că trebuie acordată o atenţie deosebită politicilor fiscale din România.

România nu poate scăpa de influenţele europene, dar nu cred că această criză va fi atât de urâtă pentru România cât va fi pentru alte state europene, care au întârziat reformele şi au practicat un sistem consumist fără limite”, a adăugat Tabără.

S&P a redus vineri seară pentru prima dată ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar şi datoriei publice ridicate, dar şi pe fondul instabilităţii de pe scena politică de la Washington.

Bursele europene au deschis luni în coborâre, după ce agenţia Standard & Poor’s (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite la AA+.

Liderii G7 au anunţat că sunt pregătiţi să ia măsuri coordonate “pentru a asigura stabilitatea şi lichiditatea pieţelor financiare”, iar Banca Centrală Europeană a sugerat că este pregătită să înceapă să cumpere obligaţiuni de stat italiene şi spaniole de pe piaţa secundară, pentru a combate efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...
00:00:38

Casa Albă: Grand Old Party trebuie să prevină închiderile inutile

Republicanii din Congresul SUA trebuie să se asigure că își fac treaba pentru a evita o închidere inutilă a guvernului, a declarat secretarul de...

PSD vrea pe listele sale electorale candidați de la UDMR

PSD este dispus să preia pe listele sale candidați de la UDMR! A spus-o liderul Marcel Ciolacu, care are însă și o condiție...
Ultima oră
Pe aceeași temă