18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSutien din coji de portocale şi corset din coajă de copac. Ce...

Sutien din coji de portocale şi corset din coajă de copac. Ce haine crează studenţii englezi

Studenţii de la Kingston University din Londra abordează moda într-un mod inedit şi folosesc materiale ecologice pentru a produce îmbrăcăminte de lux, pantofi şi accesorii pentru casă şi maşină.

Potrivit unui studiu efectuat de Intitutul Mediului din Stockholm, fabricile în care sunt prelucrate fibrele sintetice precum poliesterul produc de aproape cinci ori mai mult dioxid de carbon decât cantitatea similară de bumbac şi de două ori mai mult dioxid de carbon decât aceeaşi cantitate de lână.

Alt studiu arată că mai mult de un milion de tone de textile sunt aruncate anual. Dintre acestea, doar 25% sunt reciclate.

University of East England, care a finanţat proiectul din Kingston, le-a cerut studenţilor să folosească materialele reciclabile pentru a crea îmbrăcăminte biodegradabilă.

“Studenţii noştri au acceptat provocarea şi au făcut o treabă foarte bună, sursa lor de inspiraţie fiind revistele de modă şi ţinutele artiştilor” , susţine Nancy Tilbury, profesor de fashion la universitatea Kingston.

Noile creaţii vor putea fi admirate joi la un eveniment care se va desfăşura la Universitatea Kingston.

În afară de pantofii cu toc din boabe de cafea sau coji de fistic, curioşii vor putea admira un corset făcut din scoarţă de copac, realizat de Stefanie Nieuwenhuyse, un sutien din coji de portocale creat de Hoyan Ip şi bijuterii parfumate din plastic biodegradabil.

Designerii au revoluţionat moda în ultimii ani folosind materiale biodegradabile, precum materiale reciclate şi bumbac organic, însă rămâne de văzut dacă hainele din coji de portocale vor fi purtate pe străzile marilor oraşe.

Cele mai citite

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...
Ultima oră
Pe aceeași temă