19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSute de persoane stau la cozi, la Cluj, pentru plata taxelor locale...

Sute de persoane stau la cozi, la Cluj, pentru plata taxelor locale şi a abonamentelor de parcare

Aproximativ 300 de persoane stau la coadă, luni dimineaţă, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Cluj-Napoca şi la Direcţia de Taxe pentru a plăti impozitele locale şi abonamentele de parcare, dar şi pentru a depune cereri pentru parcări, transmite Mediafax.

Oamenii stau la coadă de la ora 7.00, deşi ghişeele au fost deschise de la ora 8.30, iar primăria oferă şi posibilitatea plăţii online a taxelor, dar şi înregistrarea online a cererilor pentru parcări.

Un pensionar dintre cei care stătea la rând pentru plata impozitelor pentru casă, maşină sau teren a declarat că a venit luni dimineaţă la prima oră la ghişeele Primăriei pentru a scăpa de o problemă.

„Întotdeauna vin în prima zi a anului să plătesc taxele locale ca să nu am probleme. Nu contează că stau o oră la coadă. Plătesc şi pentru nişte vecini, mai stau de vorbă cu alţii care aşteaptă. Ce e sigur, e sigur”, a spus clujeanul.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat la rândul lor că locuitorii municipiului beneficiază de o reducere cu 10 la sută la taxele şi impozitele locale dacă le achită până la 31 martie.

„Până în 31 martie 2011 clujenii beneficiază de reducere de 10 la sută la plata integrală a impozitelor şi taxelor locale. Taxele şi impozitele locale se pot achita atât la Direcţia de Taxe, cât şi la primăriile de cartier. De asemenea, oferim şi posibilitatea de a se achita taxele şi online”, au precizat funcţionarii municipalităţii.

De asemenea, abonamentul de parcare pentru anul în curs poate fi achitat până la 31 martie, iar după această dată locurile neachitate se consideră vacantate şi se vor redistribui în ordinea cererilor depuse.

„Locuitorii Clujului pot să înregistreze şi online cererile pentru atribuirea unui loc de parcare, dar oamenii sunt obişnuiţi să vină să stea la coadă din prima zi deoarece parcările libere se alocă în funcţie de numărul de ordine”, au mai spus reprezentanţii Primăriei.

Programul cu publicul al ghişeelor Primăriei Cluj-Napoca de la Direcţia de Taxe şi de la Centrul de Informare pentru Cetăţeni este, luni, până la ora 16.30.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă