6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialSUTE de femei riscă să înapoieze INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului

SUTE de femei riscă să înapoieze INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului

400 de mămici riscă să înapoieze banii pe care i-au primit anul trecut pentru indemnizaţia de creştere a copilului pentru că au continuat anumite activităţi din care au realizat venituri, potrivit Realitatea.net.

O anchetă a inspectorilor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui a scos la iveală faptul că deşi renunţaseră oficial la serviciile lor, pentru concediul de maternitate, acestea au realizat venituri în plus din încheierea poliţelor RCA sau din vânzare de produse cosmetice, scrie vrn.ro.

Potrivit legii, pe perioada concediului pentru creşterea copilului, beneficiarilor le este interzis să realizeze venituri.

Practic, acestia nu pot încasa alti bani în afara ajutorului acordat de stat sub forma indemnizaţiei pentru cresterea copilului. Recent, o anchetã a AJPIS Vaslui a identificat un număr de 397 de beneficiari asupra cãrora planeazã suspiciunea cã ar fi încasat în perioada 2011-2012, în mod eronat, sumele pentru cresterea copilului.

“Din martie, Agentia Natională pentru Plăţi si Inspectie Socială a demarat o campanie pentru eficientizarea utilizării acordării fondurilor în stabilirea si acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului prin reducerea numărului de persoane care au beneficiat sau care beneficiază în mod eronat de indemnizatia lunară pentru cresterea a copilului si prin identificarea, acolo unde se impune, a perioadei de acordare incorectă a indemnizatiei pentru cresterea copilului si a sumelor acordate necuvenit. La nivelul judetului Vaslui, în urma încrucisării bazei noastre de date cu cea de la Finante au fost identificati un număr de 397 de beneficiari cu suspiciunea de a fi realizat venituri de naturã salarialã, în perioada concediului de crestere a copilului. Ceea ce este foarte important de retinut pentru actualii, dar si pentru potentialii nostri beneficiari este că în rândul acestor venituri se încadrează si comisioanele, chiar si cele încasate în urma prestării unor activităti în cadrul unor companii de vanzari directe sau în domeniul asigurărilor, de aceea recomandăm tuturor să-si declare cu mare responsabilitate orice sursă de venit, iar în cazul în care beneficiarul desfăsoară mai multe activităţi si aplică pentru intratea în concediu de maternitate să-si suspende toate activitătile care-i generează venituri”, a explicat Sorin Prepeliţă, directorul AJPIS.

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă