19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSute de case inundate din Bacau s-au facut una cu pamantul

Sute de case inundate din Bacau s-au facut una cu pamantul

» In judetul Bacau, in urma viiturii de saptamana trecuta au fost inundate peste 800 de locuinte, dintre care 333 s-au prabusit, cea mai afectata localitate fiind comuna Saucesti, potrivit unui bilant prezentat de autoritatile locale.

Bilantul a fost prezentat luni in sedinta comuna a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau si a Comitetului de coordonare pentru evaluarea pagubelor produse de inundatii. Potrivit bilantului, alte 92 de case sunt in pericol de prabusire, iar alte 427 au fost usor afectate. Cel mai grav afectata localitate este comuna Saucesti, unde au fost identificate 764 de locuinte inundate, dintre care 327 au fost distruse si 74 sunt in pericol de prabusire, restul fiind usor afectate.
Pentru evitarea accidentelor, in localitatile Saucesti, Letea Veche, Buhoci, Prajesti reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii  Bacau monitorizeaza  locuintele in pericol de prabusire.
Pe de alta parte, reprezentatii Autoritatii de Sanatate Publica Bacau au vaccinat 3.924 de persoane, urmand a fi revaccinate in 14 zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă