5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialTVR și-a PLĂTIT datoria pentru care ANAF i-a blocat conturile. Inspectorii fiscali...

TVR și-a PLĂTIT datoria pentru care ANAF i-a blocat conturile. Inspectorii fiscali au deblocat conturile Televiziunii Române

UPDATE: Televiziunea Română confirmă că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a ridicat, joi, poprirea pe conturile TVR, în urma achitării datoriei scadente către bugetul de stat, informează Mediafax.

———–

TVR ar fi plătit datoria de 10 milioane de lei pentru care i-au fost blocate conturile de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar ANAF ar fi dispus sistarea popririi, au declarat mai multe surse pentru Mediafax

Societatea Română de Televiziune (SRTv) ar fi plătit, marţi, această datorie de 10 milioane de lei pe care o avea la bugetul de stat, au spus sursele citate. Astfel, ANAF ar fi dispus sistarea popririi pe conturile TVR, care ar urma să fie deblocate efectiv în cursul zilei de joi. 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a blocat, pe 20 iulie, conturile Societăţii Române de Televiziune, având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat, au declarat, la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din Televiziunea Română.

A doua zi, ANAF a confirmat, într-un comunicat, că a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune pentru recuperarea datoriilor. ANAF a precizat că, în perioada următoare, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor.

Pe de altă parte, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a declarat pe 22 iulie, pentru MEDIAFAX, că Guvernul este vinovat de situaţia televiziunii publice, iar blocarea conturilor instituţiei de către ANAF este, de fapt, “o revanşă” pe care şi-a luat-o premierul Victor Ponta, după mai multe editoriale pe care Tănase le-a scris despre acesta. “De mult Ponta e clientul meu (…) Da. A vrut să-şi ia o revanşă. Mi-a arătat pisica”, a afirmat Tănase.

De asemenea, Stelian Tănase a spus că s-a întâlnit cu preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, precizând că, până la 1 septembrie, televiziunea publică va plăti datoria de 10 milioane de lei, din 2010, din cauza căreia au fost blocate conturile televiziunii publice.

El a precizat că nu s-a dus la ANAF ca să obţină ştergerea acestei datorii. “Ne-am dus ca să găsim o soluţie şi să-l asigurăm de buna-credinţă a TVR că vom face tot ce este posibil. Şi dânsul ne-a explicat. E vorba de o datorie de 10 milioane de lei, din 2010. Dacă nu ne taxa, se prescria şi atunci era vina ANAF. Şi atunci ne-a pus această poprire pe conturi, ca să o plătim. Să ne avertizeze că trebuie plătită. O vom plăti până la 1 septembrie”, a spus Stelian Tănase, precizând că legislaţia în vigoare nu permite deblocarea conturilor până nu va fi plătită datoria.

În acest moment, datoria fiscală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit unui comunicat remis, pe 21 iulie, agenţiei MEDIAFAX, de reprezentanţii Televiziunii Române, după blocarea conturilor operaţionale ale SRTv, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 – către bugetul de stat.

Pe de altă parte, Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

 

 

Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă