11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSurpriza: Olmert e inca premier

Surpriza: Olmert e inca premier

Ehud Olmert s-a confruntat ieri cu un nou val de ofensiva: sesiunea speciala a Knesset-ului, consacrata raportului interimar al Comisiei Winograd, urmata de o manifestatie populara de proportii.  

Premierul israelian, Ehud Olmert, a ramas ferm pe pozitie: nu va demisiona, desi este incriminat de politicieni de marca din intreg spectrul politic, inclusiv din propriul partid, Kadima, fiind contestat si de alegatori, pentru erorile din cel de-al doilea razboi din Liban, analizate de raportul Comisiei Winograd.
Tabara pro-Olmert din formatiunea care exista doar de 18 luni a reusit insa, in cadrul unei reuniuni interne a parlamentarilor partidului, sa inabuse o "tentativa de rebeliune", dintre cei 29 de deputati ai Kadima doar trei exprimandu-si deschis cererea ca premierul sa demisioneze, intre care ministrul de Externe, Tzipi Livni. Un alt "rebel" din Kadima, Avigdor Yitzhaki, si-a dat demisia din functia de lider al grupului parlamentar al partidului.
Parlamentarii si membrii Kadima au fost speriati de ideea ca demisia sau demiterea lui Olmert ar antrena alegeri anticipate.
De altfel, liderul Likud, Benjamin Netanyahu, a confirmat aceste temeri, spunand ca actualul guvern "a pierdut increderea publicului si, prin urmare, trebuie sa ne intoarcem spre public, ca acesta sa isi spuna cuvantul".

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă