20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSupriza K1: cu cine va lupta Daniel Ghiţă la Yokohama

Supriza K1: cu cine va lupta Daniel Ghiţă la Yokohama

Ghiţă este primul luptător român de K1 calificat în Final 8, gala care va avea loc pe 11 decembrie.

Daniel Ghiţă l-a nimicit sâmbătă, în cadrul galei World Grand Prix Final 16 de la Seul, pe olandezul de origine surinameză Errol Zimmerman şi s-a calificat în Final 8. Românul şi-a distrus adversarul în repriza a doua, când, după o serie devastatoare la figură, Zimmerman, bulversat, s-a prăbuşit la podea. Daniel Ghiţă a obţinut astfel calificarea între primii opt luptători din lume, urmând să ia parte la gala finală, din 11 decembrie. Anul trecut, românul a fost oprit în calificări de cel care avea să câştige turneul, olandezul Semmy Schilt. Tragerea la sorţi a partidelor din piramida din Final 8 va avea loc în această dimineaţă, pentru titlu, alături de român urmând a se bate Tyrone Spong, Gokhan Saki, Kyotaro, Peter Aerts, Mighty Mo, Semmy Schilt şi Alistair Overeem.  

Alistair Overeem

Este olandez, are 30 de ani, 1,95 m şi  115 kg.

Se luptă în special în stilurile kickboxing şi muay thai.

Are 11 partide la kickboxing, din care şapte câştigate, cinci prin KO, şi patru pierdute, trei prin KO.

LA MMA are un total de 45 de meciuri, din care 33 de victorii – 13 prin KO, 11 înfrângeri – şase prin KO, şi un meci nedisputat.

Semmy Schilt

Are 37 de ani, 2,12 m, 130 kg, se bate în mai multe stiluri, karate, kickboxing şi pancrase.

De patru ori campion mondial K1, dar de trei ori a cucerit titlul consecutiv. Are 42 de meciuri de kickboxing, din care 36 câştigate, 17 prin KO, 5 pierdute, din care două prin KO, şi un egal.

La MMA are 41 de meciuri susţinute, din care 26 de victorii (14 prin KO), 14 pierdute (două prin KO) şi un egal.

Mighty Mo

American de origine din Samoa americană, 37 de ani, 1,85 m, 136 kg, practică boxul, kick-boxingul şi luptele.

În finala World Grand Prix 16 de la Seul l-a învins la puncte pe românul Raul Cătinaş. Mighty este cunoscut în circuitul turneelor de arte marţiale mixte drept un luptător cu o forţă incredibilă în braţe.

Mighty Mo a luptat ultima dată la Super Gala K1 Bucureşti, acolo unde a fost învins de Sebastian Ciobanu, în prima rundă.

Tyrone Spong

Olandez de origine surinameză – 25 de ani, 1,88 m, 95 kg, specialist al stilului muay thai.

A susţinut 72 de lupte, din care a câştigat 65, 41 prin KO, a suferit 5 înfrângeri, trei prin KO, şi a terminat un meci la egalitate.

A devenit primul sportiv care s-a calificat la turneul final K1 din luna decembrie, după ce l-a bătut pe veteranul Ray Sefo la decizie, 3-0, la K1 Seul Final 16.

Gokhan Saki

Olandez de origine turcă, Gokhan Saki are 1,82 m, 97 kg şi se bate în stil muay thai.

A susţinut 85 de lupte, a câştigat 71, dintre care 52 prin KO, a pierdut 13 , şapte prin KO, iar un meci nu s-a disputat.

Gokhan Saki s-a calificat la turneul final K1, după ce l-a făcut KO, în mai puţin de trei minute, pe francezul Freddy Kemayo, campionul K1 Bucureşti.

Kyotaro Maeda

Este japonez, are 24 de ani, 1,83 m şi 99 kg.

S-a calificat la turneul final K1, după ce a profitat de abandonul francezului Jerome Le Banner şi s-a calificat la turneul final K1. Kyotaro a obţinut a doua victorie consecutivă împotriva unei legende a circuitului, după ce l-a făcut knock-out pe Peter Aerts în primăvara acestui an.

În două rânduri campion K1 la categoria grea, Kyotaro a câştigat 9 din cele 12 lupte, cinci prin KO.

Peter Aerts

Este olandez, are 40 de ani, 1,92 m şi 105 kg. Se bate în stilurile kickboxing şi muay thai.

La kickboxing are la activ 128 de meciuri, dintre care 100 câştigate, 76 prin KO, 27 pierdute, 15 prin KO, şi un egal. La MMA a disputat două partide, din care a câştigat una prin KO, iar una a pierdut-o prin decizia arbitrilor.

Peter Aerts este triplu campion WGP şi de două ori vicecampion şi a avut nevoie de patru runde ca să treacă de brazilianul Ewerton Teixeira!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă