20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSuporterii unguri AU PLECAT din ROMÂNIA

Suporterii unguri AU PLECAT din ROMÂNIA

Plecarea suporterilor unguri din România a decurs fără incidente, aceştia au fost escortaţi de jandarmi şi duşi cu autobuzele de pe stadionul Arena Naţională la Gara de Nord, de unde au luat trenul către Budapesta, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, scrie rtv.net.
Mai mulţi suporteri unguri veniţi la Bucureşti pentru meciul de fotbal România-Ungaria s-au luat la bătaie vineri cu jandarmii, în Centrul Vechi al Capitalei, înaintea începerii partidei, incidentul petrecându-se în momentul în care aceştia urmau să fie transportaţi cu autobuzele către Arena Naţională, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Georgian Enache, ungurii au început să arunce cu pietre în jandarmi, moment în care aceştia au fost nevoiţi să folosească materialele din dotare pentru a calma spiritele. El a subliniat că 15 dintre jandarmii români sunt buni vorbitori de limbă maghiară, fapt care a facilitat comunicarea cu suporterii unguri.

Aproximativ 1.000 de jandarmi au asigurat ordinea publică la meciul România – Ungaria, la care au asistat 49.000 de suporteri români şi 3.000 maghiari.

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Ungariei cu scorul de 3-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Tricolorii, care s-au impus prin golurile marcate de Ciprian Marica (2), Mihai Pintilii (31) şi Cristian Tănase (88), au urcat pe locul secund în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru calificarea la baraj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă