12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSuporterii stelişti au aruncat cu crenvurşti în Ambasada Poloniei

Suporterii stelişti au aruncat cu crenvurşti în Ambasada Poloniei

După ce a prelungit partida dintre Steaua şi Napoli cu 8 minute, permiţând astfel italienilor să egaleze, scor 3-3, arbitrul Marcin Borski a stârnit mânia fanilor roş-albaştri. O parte dintre aceştia s-au îndreptat către reşedinţa patronului Gigi Becali, din Aleea Alexandru nr. 1, aflată în apropierea Ambasadei Poloniei, ţara de origine a arbitrului pe care îşi doreau să îl pedepsească. Cum la acesta nu puteau ajunge, fanii s-au răzbunat pe ambasadă, aruncând cu crenvurşti şi cârnaţi polonezi în clădire.

Piotr Wysocki, ataşatul de presă al Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti, a dezvăluit pentru Libertatea că suporterii au fost instigaţi să facă acest gest chiar de către Gigi Becali.

“Colegii români ne-au anunţat că am fost atacaţi în noaptea de după meciul Steaua – Napoli de un grup de suporteri, care au aruncat în curtea instituţiei cu cârnaţi polonezi. Am aflat că fanii au fost întâi la reşedinţa patronului echipei şi acesta le-a spus că Ambasada Poloniei e pe aceeaşi stradă. Probabil că el i-a instigat pe suporteri să treacă şi pe aici. Înţeleg supărarea românilor, pentru că la fotbal spiritele se aprind foarte repede. Cred că în Polonia situaţia ar fi fost mult mai gravă, deoarece suporterii de acolo sunt mult mai brutali, datorită caracterului slav. Vom stabili în viitorul apropiat dacă vom face o sesizare oficială”, a declarat Piotr Wysocki.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă