16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSuplimentare de fonduri pentru programul de sanatate

Suplimentare de fonduri pentru programul de sanatate

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a primit suplimentarea de fonduri solicitata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Pentru asistenta medicala primara a fost alocata suma de 600.000 lei, iar pentru investigatiile paraclinice s-a acordat suma de 1.800.000 lei. Banii primiti vor fi utilizati pentru decontarea serviciilor incluse pentru programul de evaluare a sanatatii. "Daca se va cheltui in medie suma de 45 lei pentru fiecare cetatean in parte, suplimentarea bugetului va putea acoperi cheltuielile a 40.000 de constanteni. In calcule a fost inclusa si suma de 15 lei acordata medicilor de familie pentru fiecare consultatie efectuata. Vom face deconturile in functie de modul de desfasurare a programului din prima luna", a declarat directorul CJAS Constanta, Liviu Mocanu. Toate cabinetele au incheiat contract cu CJAS, iar o parte din medicii de familie au inceput sa faca programari si sa primeasca pacienti la control. Pana in prezent au fost tiparite 300.000 de taloane, facute in regim special pentru a nu putea fi falsificate. Liviu Mocanu a declarat ca va fi incheiat un contract cu o firma de transport aerian de la Tuzla. "Casa de Asigurari de Sanatate va putea acoperi costurile unui astfel de transport, totul depinde de companie. Cele doua elicoptere pe care dorim sa le inchiriem vor trebui sa demonstreze ca se pot deplasa intr-un timp util si sa asigure asistenta medicala necesara", a adaugat Liviu Mocanu.
» Transport aerian

Daca firma de transport aerian va putea dovedi ca se deplaseaza in timp util si detine aparatura necesara pentru ingrijire medicala, cadrele medicale din judetul Constanta nu vor mai face apel la echipaje SMURD. Cursele celor doua elicoptere vor fi platite pe ora, in functie de solicitari. Pentru serviciile de transport aerian, CJAS este dispusa sa acorde lunar suma de 100.000 lei. Daca in urma solicitarilor fondurile nu vor fi cheltuite in totalitate, banii vor fi repartizati catre medicina dentara.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă