19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSudul litoralului, arhiplin

Sudul litoralului, arhiplin

Gradul de ocupare al locurilor de cazare din staţiunile arondate ­Mangaliei a fost de 100%.

 

Săptămâna 8-14 august 2011 se anunţă foarte profitabilă pentru agenţii economici din sudul litoralului românesc. Conform datelor furnizate de către hotelierii din sudul litoralului, în această săptămână, în staţiunile aferente Mangaliei, sunt cazaţi peste 50.000 de turişti.

Dar şi numărul celor cazaţi la particulari a depăşit aşteptările şi se estimează un număr de peste 10.000 de turişti. Numărul de autovehicule s-a triplat, iar circulaţia între staţiuni se derulează anevoie, cu excepţia tronsonului Saturn-Venus, unde sunt patru benzi de circulaţie. Este a doua oară când numărul de turişti din sud este cu mult mai mare decât în Mamaia (prima dată a fost în weekend-ul cu Liberty Parade) şi estimăm un grad maxim de ocupare în perioada Festivalului Mangalia.

În Saturn gradul de ocupare este 100%, cu un număr de peste 13.000 de turişti. Ca grad de ocupare urmează staţiunile Neptun, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Mangalia şi Olimp în care sunt cazaţi peste 37.000 de turişti, dintre care numai în Neptun se află 12.350. „Ne doream să avem plin în sud, doar că nu ne aşteptam să se întâmple înainte de jumătatea lunii august. Sudul litoralului rămâne destinaţia favorită a  turiştilor cu copii, a celor care doresc sejururi mai lungi, liniştite, cu mare, soare, agrement pentru toate vârstele, spectacole de toate genurile: concerte house, rock, folk, muzică de petrecere sau populară, spectacole de teatru, circ, zone de joacă pentru copii, petreceri nocturne pe plajă, plimbări cu yahtul pe mare, scufundări, tratamente balneare şi spa şi multe altele”, a precizat primarul Mihai ­Claudiu Tusac. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă