10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSucomisarul Mihuț, trimis în judecată

Sucomisarul Mihuț, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihuț Virgil, fost subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, arestat în altă cauză, în sarcina căruia s-au reţinut patru infracţiuni concurente de luare de mită, dintre care trei în formă continuată.

Astfel, în perioada martie – noiembrie 2011, inculpatul Mihuţ Virgil, în calitate de comandant al Secţiei a VI-a, din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Rahova, a pretins și primit, personal sau prin intermediar, de la mai multe persoane deținute, suma totală de 13.330 de lei, în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu.

În perioada în care a îndeplinit funcţia de șef al Secției a VI-a, din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Rahova, în repetate rânduri, inculpatul Mihuţ Virgil ar fi pretins şi primit sume de bani de la deţinuţi în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu.

Astfel, în perioada în perioada martie – iulie 2011, în cinci rânduri, ar fi pretins 1.000 lei lunar/cameră, prin intermediul unui alt deținut, persoană în care inculpatul avea încredere, în scopul asigurării unor condiţii mai bune pentru cei care îşi executau pedeapsa sau care erau arestaţi preventiv.

În perioada iulie-august 2011, prin intermediul unei alte persoane private de libertate, ar fi pretins de la un deținut suma de 300 de euro pentru a-l propune pe acesta să fie desemnat responsabil cu sala de sport.

Inițial, suma pretinsă era de 2.000 lei, dar, după mai multe negocieri cu persoana deținută, purtate prin intermediar, inculpatul Mihuţ Virgil ar fi intrat în posesia sumei de 1.200 lei.

În toamna aceluiași an, inculpatul ar fi pretins şi ar fi primit, în mai multe tranșe, de la un deținut, suma totală de 2.800 de lei, pentru a nu îl muta într-o cameră de arest cu persoane violente şi pentru a-i soluţiona cu celeritate şi favorabil cererile sale.

În perioada octombrie-noiembrie 2011, inculpatul ar fi pretins de la un alt arestat suma de 500 de euro şi ar fi primit suma de 2.200 de lei pentru a nu îl sancţiona pe acesta pentru deţinerea în cameră a unui cuţit.

De asemenea ar fi pretins şi ar fi primit de la aceeaşi persoană suma de 2. 000 de lei pentru a nu îl sancţiona pentru deţinerea în camera de arest a unui telefon mobil.

Procurorii susțin că, inculpatul ar fi pus la punct un sistem foarte bine organizat prin care intra în posesia banilor pretinşi sau remişi de către deţinuţi.

Sumele de bani erau expediate de rude sau cunoştinţe ale deţinuţilor unei persoane aflate în strânsă legătură cu deţinutul – „persoană de încredere”, care, ulterior, îi trimitea prin mandat poştal, mandat on-line sau e-mandat altor persoane, stabilite de inculpat.

Acestea din urmă ar fi ridicat banii de la oficiile poştale şi i-ar fi remis ulterior inculpatului Mihuţ Virgil.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Reamintim faptul că inculpatului Mihuţ Virgil a mai fost trimis în judecată pentru fapte similare în alte două dosare, fiind condamnat definitiv în ambele dosare.

 

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă