25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSucevenii care lucreaza in Spania si Italia incep sa se intoarca in...

Sucevenii care lucreaza in Spania si Italia incep sa se intoarca in tara

» Numarul sucevenilor care lucreaza in strainatate incepe sa scada. Conform estimarilor sefului Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava, Mihai Airinei, circa 1.000 de suceveni s-au intors in ultima perioada din cauza crizei iar cei mai multi dintre ei au lucrat in Spania si Italia.

In comuna suceveana Fratautii Vechi, circa 1.200 de locuitori din cei aproximativ 4.800 sunt plecati la munca in Spania, Italia si Germania. Primarul Vasile Ionesi ne-a declarat ca are discutii cu familiile celor plecati la munca in strainatate si ca semnalale negative le primeste de la rudele muncitorilor care lucreaza in Spania si Italia. "In ce priveste Germania, nu am primit niciun fel de semnal negativ. Chiar ieri am discutat cu un cetatean care venise din Germania ca sa isi vada familia si mi-a spus ca va pleca peste cateva zile pentru ca are de lucru acolo", ne-a declarat Vasile Ionesi. Nu la fel de bine sta situatia in ce-i priveste pe cei din Fratautii Vechi care au plecat la lucru in Spania si Italia. Cei mai multi vor sa revina in tara. Unii deja au revenit si isi cauta de lucru, iar altii au spus rudelor ca vor sa revina in lunile urmatoare. Este vorba, indeosebi, de cei care erau angajati cu forme legale si care primeau din partea statului italian sau spaniol ajutoare de somaj.

 

Acestia mai raman o perioada de timp in Italia si Spania in speranta ca isi vor gasi de lucru pana se termina intervalul de timp in care beneficiaza de ajutorul de somaj. In cazul in care nu vor gasi de lucru pana atunci, ei vor reveni in comuna Fratautii Vechi si vor ingrosa randurile celor care deja s-au intors. Este de asteptat ca sute de cetateni din Fratautii Vechi care lucreaza in Italia si Spania sa revina in urmatoarele luni. "Nu ne afecteaza prea mult acest lucru. Ei vin aici si isi cauta de lucru iar noi, aici, in comuna oricum eram in criza de forta de munca", a mai declarat primarul Vasile Ionesi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă