13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialSuceava: Femeia care şi-a înjunghiat copilul a fost reţinută

Suceava: Femeia care şi-a înjunghiat copilul a fost reţinută

Femeia din comuna suceveană Cornu Luncii care şi-a înjunghiat copilul cu un cuţit după ce acesta i-a cerut de mâncare a fost reţinută, luni seară, de poliţişti şi dusă în arestul Poliţiei Judeţene Suceava, fiind cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului, informează Mediafax.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, oamenii legii au extins cercetările în cazul femeii care şi-a înjunghiat copilul în abdomen, de la infracţiunea de lovire la cea de rele tratamente aplicate minorului, astfel că s-a dispus, prin ordonanţă, reţinerea acesteia pentru 24 de ore.

Mama copilului a fost dusă în arestul Poliţiei Suceava şi urmează să fie prezentată, marţi, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Din primele cercetări a rezultat că, duminică, în jurul orei 18.30, în timp ce se aflau în bucătărie, minorul i-a cerut mamei sale de mâncare. Femeia, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a luat un cuţit de pe masă cu care l-a înjunghiat în burtă pe băiatul de 12 ani.

Ulterior, copilul a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a fost internat cu diagnosticul “plagă înjunghiată abdominală”, leziune care nu i-a pus viaţa în pericol.

Copilul înjunghiat de mama sa a declarat că doreşte să rămână în familie, alături de fraţi şi de tatăl său, dar nu alături de mamă, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava va monitoriza situaţia copiilor din această familie.

Tatăl copiilor a fost consiliat şi responsabilizat cu privire la drepturile şi obligaţiile ce îi revin ca părinte, în vederea creşterii, îngrijirii, educării şi protecţiei copiilor săi.

Potrivit DGASPC Suceava, acesta şi-a exprimat dorinţa de a se ocupa în continuare de creşterea copiilor săi, refuzând instituirea unei măsuri de protecţie pentru aceştia.

Cele mai citite

Ucraina acuză Rusia că atacă ținte civile cu rachete nord-coreene

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a acuzat joi Rusia de utilizarea de rachete de fabricaţie nord-coreeană pentru a efectua lovituri sângeroase în Ucraina...

Peste 1000 de persoane la înmormântarea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Peste 1.000 de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, care a fost înmormântat la...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
Ultima oră
Pe aceeași temă