16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialSuceava: 26 de persoane, evacuate în urma unui incendiu la o cabană

Suceava: 26 de persoane, evacuate în urma unui incendiu la o cabană

26 de persoane, între care şi adolescenţi, au fost evacuate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la o casă de vacanţă din localitatea suceveană Prisaca Dornei, după ce în cabană a izbucnit un incendiu, informează Mediafax.

Un tânăr de 17 ani a suferit un traumatism la braţul drept.

Astfel, un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţă, la o casă de vacanţă din satul Prisaca Dornei, din comuna Vama, iar în momentul izbucnirii focului în cabană se aflau 23 de tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, precum şi trei adulţi, cu vârste între 35 şi 45 de ani, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

La sosirea pompierilor militari ardea acoperişul din lemn, cu învelitoare din tablă, şi peretele din jurul coşului de fum, existând pericolul de propagare la întreaga casă de vacanţă şi la anexele acesteia.

Unul dintre tineri, în vârstă de 17 ani, a suferit un traumatism la antebraţul drept, iar paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care l-au transportat la spital.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de două ore şi jumătate a pompierilor. Flăcările au distrus astereala acoperişului şi 12 metri pătraţi din perete şi au degradat tavanele din rigips, faţada şi alte elemente de construcţie, fiind salvată casa de vacanţă şi anexele învecinate.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la coşul de fum protejat necorespunzător faţă de materialele combustibile, precizează ISU.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă