15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialSuccesul Academiei Hagi

Succesul Academiei Hagi

Competiţia organizată de fostul mare fotbalist constănţean a adus primul trofeu major în vitrina academiei de fotbal ce îi poartă numele.

În decursul a doar două săptămâni, Constanţa a fost gazda a două turnee internaţionale de fotbal rezervate echipelor de juniori. Talent Cup şi Cupa Statelor Estului au adunat la start nume mari ale fotbalului de pe Bătrânul Continent, cum ar fi Real Madrid, Barcelona, Galatasaray sau Partizan Belgrad. Toate acestea, în două competiţii organizate de Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Talent Cup a fost rezervată echipelor formate din jucători cu vârste sub 17 ani, iar formaţia Academiei Hagi a reuşit să se claseze pe locul secund, depăşind Barcelona şi Galatasaray Istanbul. A doua întrecere a fost pentru formaţii de juniori C (sub 15 ani), categorie de vârstă unde echipa Academiei este campioană naţională. Această formaţie a reuşit să se impună în turneu şi a adus astfel primul mare trofeu Academiei.

După ce a pierdut meciul de deschidere cu 1-4, în faţa celor de la Partizan Belgrad, jucătorii constănţeni au reuşit să câştige următoarele două jocuri şi să se califice în semifinale. Acolo, elevii lui Leo Grozavu şi Doru Carali au jucat în compania celor de la Legia Varşovia. După ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 0-0, calificarea s-a decis la lovituri de departajare. Academia a avut câştig de cauză şi s-a calificat în ultimul act al competiţiei, unde a dat piept cu coşmarul din primul meci, Partizan. De această dată constănţenii au reuşit să se impună prin golul lui Alexandru Târnovan din minutul 14 şi astfel să îşi treacă în cont trofeul.

La finalul turneului, Gheorghe Hagi a subliniat încă o dată importanţa acestor turnee. „Aceşti copii au nevoie de cât mai multe astfel de competiţii. Trebuie să îi obişnuim încă de la vârste fragede cu meciurile importante, cu miză, partide disputate în compania unor nume mari. Doar aşa avem certitudinea că aceşti jucători pot ajunge fotbalişti adevăraţi”, a spus Hagi.

Două trofee şi pentru Partizan
Finalista Cupei Statelor Estului, Partizan Belgrad, nu a plecat acasă cu mâna goală. Sârbii au reuşit să pună mâna pe două trofee individuale. Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Milan Jokici, în timp ce titlul de cel mai bun portar a fost adjudecat de Marko Jovicic. Pe lângă trofeu, Academia şi-a adjudecat şi distincţia pentru cel mai bun fundaş, oferită lui Mihai Bălaşa. Golgeterul turneului a fost turcul Berk Yildiz (Galatasaray Istanbul), autor a 5 goluri.

1 an împlineşte Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, timp în care a reuşit să cucerească titlul naţional la juniori C şi primul trofeu internaţional, Cupa Statelor Estului.

 

Cele mai citite

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă