20.9 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSubventiile pentru caldura "ingheata" investitiile din Timisoara

Subventiile pentru caldura „ingheata” investitiile din Timisoara

Consiliul Local Timisoara va dezbate in urmatorul plen bugetul orasului pe 2006. In acest sens, pentru prima data, s-a organizat si o dezbatere publica, pentru ca cetatenii sa afle pe ce se vor cheltui banii publici in perioada urmatoare. Intrunirea a fost organizata la cererea Confederatiei Intreprinzatorilor Particulari din oras, insa nu a avut un succes prea mare la publicul nespecializat, poate si din cauza orei de organizare.
La 10 dimineata, majoritatea platitorilor de taxe sunt la munca, dupa cum a sesizat si presedintele asociatiei care a chemat reprezentantii municipalitatii la intalnirea cu cetatenii. Radu Nicosevici a facut, mai degraba, referiri la procedurile de organizare, scotand in evidenta faptul ca cetatenii sunt nevoiti sa stea in picioare pentru a-si spune pasurile, in timp ce functionarii stateau pe scaune, in fata laptop-urilor.
In sala au venit si alesi locali ai PNL, PSD, PD si PPCD, absenti fiind doar consilierii PRM. Nici unul dintre ei nu a luat cuvantul, dar au vorbit pe la colturi despre proiectul de buget. Dumitru Tucu (PSD) sugera ca „investitiile sunt dispersate prin pagini diferite, ca sa nu le vedem”. „Nu sunt multumit de unele investitii. De ce sa dam noi bani pentru stadionul echipei "Poli"? Nu au destui bani ei?”, ii spunea social-democratul colegei sale din PD, Lelica Crisan.
Cu sau fara scaune, reprezentantii consiliilor de cartier si ai societatii civile au fost nemultumiti ca municipalitatea vrea sa se angajeze la alte credite si va face mai putine investitii in oras. Directorul economic al Primariei, Adrian Bodo, a gasit si explicatia pentru care procentul acordat investitiilor este sub 25 la suta, cat era anii trecuti. „Nu s-a aprobat de catre consilierii locali majorarea cu 45 la suta a energiei termice, asa ca am fost nevoiti sa sustinem subventiile la caldura si, implicit, a trebuit sa scada valoarea investitiilor. Majorarea propusa initial, de 45 la suta, ar fi mentinut un echilibru constant cu investitiile”, a spus Bodo.
Conform propunerii de buget, administratia timisoreana are un total al veniturilor de circa 555 milioane RON, cu 200 milioane lei noi mai mare fata de anul trecut. Banii de la venitul local se aduna din veniturile curente si de capital, din imprumutul de 150 milioane RON pe care il va contracta Primaria si din subventii. La capitolul cheltuieli, pe primele locuri se situeaza invatamantul, cu peste 110 milioane RON, apoi reparatiile la strazi si dezvoltarea publica, in timp ce pe ultimul loc a fost pozitionata sanatatea, cu o suma de 4,6 milioane RON.

Cele mai citite

Medic de la ATI, rฤƒnit grav รฎntr-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic รฎn cadrul secศ›iei ATI a Spitalului Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Tรขrgu Jiu, a fost rฤƒnitฤƒ รฎn urma accidentului din localitatea ศšicleni, care...

Ediศ›ie Tezaur cu dobรขnzi neimpozabile de pรขnฤƒ la 7%

Titlurile de stat emise รฎn cadrul Programului Tezaur sunt transferabile ลŸi se pot rฤƒscumpฤƒra รฎn avans. Titlurile pot fi achiziลฃionate de la Trezoreria Statului, รฎntre...

Gigi Becali รฎl vrea pe Louis Munteanu: „Poate-l iauโ€ฆ De ce sฤƒ nu-l iau?”

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunศ›at cฤƒ pregฤƒteศ™te un nou transfer important, vizรขndu-l pe Louis Munteanu, jucฤƒtorul celor de la CFR Cluj. https://www.youtube.com/watch?v=CnVm9FAmjyw Louis Munteanu, dorit...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ