21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSubprefectul de Alba a demisionat

Subprefectul de Alba a demisionat

– Clement Negrut se va intoarce in PD-L.

– El va candida la alegerile parlamentare.

– Negrut va da in judecata INA.

Subprefectul de Alba Clement Negrut, unul dintre ultimii inalti functionari publici promovati de PD ramasi in functie, si-a anuntat, ieri, demisia. Negrut a declarat ca a preferat sa demisioneze pentru a nu da ocazia Guvernului sa il schimbe pe motiv ca nu ar fi promovat un examen de reconfirmare in functie. Clement Negrut a spus ca Institutul National de Administratie (INA) nu i-a acceptat proiectul profesional, ceea ce ar fi insemnat demiterea sa din functie in perioada imediat urmatoare.

"Era evident ca se dorea schimbarea mea din functie, as pleca de la faptul ca, din toti prefectii si subprefectii din tara numiti de PD in perioada 2004-2005, am mai ramas in functii eu si inca doi colegi. Suntem, cum se spune, pe faras, in ceea ce priveste eliminarea tuturor celor care au fost numiti de PD", a spus Negrut. Subprefectul de Alba a spus ca va contesta decizia INA prin care i-a fost respins proiectul si se gandeste chiar sa actioneze in judecata Institutul, pentru ca nu i-au fost comunicate motivele respingerii. "Mi-am facut treaba asa cum spune legea, drept pentru care nu sunt legat de scaun si nu tin de aceasta functie in conditiile in care cei care sunt pusi sa respecte legea si sa ne respecte si pe noi ca inalti functionari publici, nu o fac asa cum se cuvine", a spus Clement Negrut.

Subprefectul a lasat sa se inteleaga ca reprezentantii INA au actionat la comanda politica, in conditiile in care a promovat toate modulele cursului sustinut pe parcursul unui an cu note cuprinse intre 8 si 10. "Daca mi se spunea clar ca deranjez sau ca se doreste pe altcineva in functie as fi plecat fara probleme. Nu pot accepta sa mi se incalce in picioare demnitatea. Nu exista nici o motivatie sa fi demis, dar am constatat cu surprindere ca INA intelege sa se implice in politica", a completat subprefectul demisionar. Clement Negrut a mai spus ca astazi va reveni membru PD-L, calitate din care vrea sa candideze pentru Camera Deputatilor in colegiul Sebes – Blaj. Clement Negrut nu a avut o perioada linistita in aceasta functie. El a fost aproape permanent in conflict cu fostul prefect Cosmin Covaciu. Motivul principal a fost comportamentul lui Covaciu, care l-a exclus pe Negrut aproape total din procesul decizional de la nivelul institutiei. Tendinta s-a mentinut si dupa ce postul de prefect a fost preluat de Dan Simedru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă