21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSUA vrea sa vanda armament de 20 miliarde de dolari statelor din...

SUA vrea sa vanda armament de 20 miliarde de dolari statelor din Golf

Administratia George W. Bush se pregateste sa ceara aprobarea Congresului pentru o serie de contracte de vanzare de armament, in valoare totala de 20 miliarde de dolari, catre Arabia Saudita si cinci dintre vecinii acesteia, potrivit cotidianelor The New York Times si The Washington Post de sambata, consultate de Rompres.

Contractele prevad livrarea de rachete aer-aer, bombe inteligente /ghidate prin satelit/, nave militare si modernizarea avioanelor de vanatoare.

Proiectul prevede, de asemenea, ca Washingtonul va furniza Israelului 30 de miliarde de dolari ca ajutor militar in urmatorii 10 ani, precum si 13 miliarde Egiptului, drept raspuns la ingrijorarile aratate de aceste state fata de modernizarea armatelor vecinilor lor, au indicat oficiali de la Departamentul de Stat si de la Pentagon, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit acelorasi surse, contractele au drept scop intarirea armatelor aliatilor SUA din Orientul Mijlociu si contracararea influentei in crestere a Iranului in regiune.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă