4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialSUA vor o solutie pasnica in Abhazia

SUA vor o solutie pasnica in Abhazia

» Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, aflata in vizita la Tbilisi, a facut apel la oprirea violentelor in regiunile separatiste georgiene si a avertizat Iranul ca SUA nu vor ezita sa apere Israelul si alti aliati din zona.

Vizita in georgia a Condoleezzei Rice are loc pe fondul tensiunilor crescande intre Moscova si Washington in Caucaz si pe tema scutului antiracheta american. Cei doi vechi rivali din epoca Razboiului Rece s-au acuzat reciproc in ultimele zile de favorizare a tensiunilor in regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, unde au loc violente cotidiene. "Violentele trebuie sa inceteze", a declarat presei Condoleezza Rice dupa intrevederea cu presedintele georgian pro-occidental Mihail saakasvili.

 

Vorbind in special de Abhazia, Condoleezza Rice a asigurat ca Washingtonul se va stradui sa stabilizeze regiunea. Rusia a suplimentat cu cateva sute de oameni prezenta sa militara in Abhazia, iar miercuri a acuzat SUA ca "acopera provocarile" Tbilisiului in Abhazia si Osetia de Sud. In timp ce Georgia ameninta ieri ca va lua o decizie unilaterala in vederea retragerii soldatilor rusi din cele doua regiuni separatiste, Ministerul Apararii de la Moscova preciza ca pe 9 iulie avioane rusesti au survolat republica separatista georgiana Osetia de Sud pentru "a evita o baie de sange", intrucat "situatia se agravase in zona de conflict". "Masura a permis racorirea capetelor infierbantate de la Tbilisi", arata textul ministerului. Relatiile dintre Tbilisi si Moscova traverseaza o criza profunda, Georgia acuzand Rusia ca vrea sa anexeze regiunile ei separatiste, Abhazia si Osetia de Sud.

» Presedintele Abhaziei a sosit la Moscova pentru a discuta situatia din teritoriu si despre deschiderea unei reprezentante ruse.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă