33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialSUA. Un condamnat pe viaţă, evadat dintr-o închisoare din Michigan, căutat de...

SUA. Un condamnat pe viaţă, evadat dintr-o închisoare din Michigan, căutat de autorităţi

Autorităţile americane au lansat, luni, în toată ţara operaţiuni de căutare a unui condamnat pentru comitere de crime care a luat ostatică o femeie timp de mai multe ore după ce a reuşit să evadeze dintr-o închisoare din Michigan, în nordul Statelor Unite, informează Mediafax.

Michael David Elliot, în vârstă de 40 de ani, ar fi trebuit să rămână până la sfârşitul vieţii în închisoare pentru uciderea a patru persoane în 1993, însă el a evadat duminică seara din închisoarea Ionia, în Michigan, a anunţat poliţia acestui stat.

Citeşte şi: Alertă în Italia. Un condamnat la închisoare pe viaţă a evadat

Bărbatul poartă mustaţă şi era îmbrăcat duminică seara, în momentul evadării, într-o cămaşă în culori albastră şi portocalie, a adăugat poliţia, care nu a precizat modalitatea prin care deţinutul a reuşit să scape din închisoare.

La puţin timp după ce a evadat din închisoare, deţinutul a luat ostatică în jurul orei locale 20.00 (luni 03.00, ora României) o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită, ameninţând-o cu un ciocan şi un cuţit în scopul de a-i lua maşina. Bărbatul a condus peste 150 de kilometri cu ostatica la bord, până la o staţie de alimentare cu combustibil Middlebury, în Indiana (nord), unde femeia, terorizată, a reuşit să scape.

Ea a apelat la serviciile de salvare şi, sfătuită, a activat serviciul de geolocalizare de pe telefonul său mobil pentru a transmite aceste informaţii poliţiei, a precizat biroul şerifului comitatului LaGrange.

Bărbatul a părăsit staţia de alimentare cu combustibil înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului. Vehiculul a fost găsit luni după-amiază într-o parcare, la o distanţă de aproximativ zece kilometri de staţia de alimentare cu combustibil.

Toate şcolile din vecinătate au fost plasate sub supraveghere, iar locuitorii au fost rugaţi să rămână acasă până când fugarul va fi găsit.

Cele mai citite

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă