19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSUA şi Uniunea Europeană condamnă atacurile de la Oslo

SUA şi Uniunea Europeană condamnă atacurile de la Oslo

Statele Unite şi Uniunea Europeană au condamnat atentatul comis vineri după-amiază în apropierea sediului Guvernului de la Oslo, soldat cu cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi, informează Mediafax.

Condamnăm aceste acte odioase de violenţă„, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Heide Bronke Fulton.

„Inimile noastre sunt alături de victime şi de familile acestora, am contactat Guvernul norvegian pentru a transmite condoleanţe”, a precizat Fulton.

La rândul său, preşedintele UE, Herman Van Rompuy, a condamnat atacul împotriva Guvernului de la Oslo, considerându-l un „act de laşitate„.

„Condamn în termeni vehemenţi astfel de acte de laşitate pentru care nu există nicio justificare”, a subliniat Herman Van Rompuy, afirmând că este „profund şocat”.

Un analist pe probleme de securitate a declarat la CNN că evenimentele de la Oslo par să fie un atac major, coordonat, care aminteşte de atentatele de la Mumbai din 2008 şi care par să poarte marca al-Qaida.

Cel puţin două persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite într-un atentat comis vineri după-amiază în faţa sediului Guvernului norvegian.

Alte cinci persoane au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul la şcoala de vară a tinerilor din Partidul Laburist, formaţiune aflată la guvernare în Norvegia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă