13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: Paul Ryan, pregătit să preia președinția Camerei Reprezentanților, cu o condiție

SUA: Paul Ryan, pregătit să preia președinția Camerei Reprezentanților, cu o condiție

Republicanul Paul Ryan a anunțat, marți, că este pregătit să candideze la președinția Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, cu o condiție – să fie susținut și de ultraconservatori, în contextul în care actualul președinte al Camerei, John Boehner, se va pensiona la finalul acestei luni, relatează Reuters, DPA și AFP, citate de Agerpres. 

Ryan, care în anul 2012 a candidat din partea republicanilor pentru postul de vicepreședinte al SUA și prezidează în prezent comisia pentru afaceri fiscale a Camerei Reprezentanților, a reintrat în atenție la începutul acestei luni după ce Kevin McCarthy a renunțat la candidatura sa, în fața opoziției aripii celei mai conservatoare a Partidului Republican.

Într-o întâlnire cu congresmenii republicani desfășurată marți seară la Washington, Paul Ryan a lansat un apel la responsabilitate, recunoscând în același timp haosul intern și disfuncționalitățile din camera inferioară a parlamentului federal american.

”Îl putem acuza pe președinte, putem acuza presa, ar fi amuzant. Putem acuza chiar și pe celălalt partid”, a spus Ryan, care a subliniat că ”oamenii vor rezultate”.

Brendan Buck, purtătorul de cuvânt al politicianului american, a explicat că Ryan va fi unicul candidat la președinția Camerei Reprezentanților numai dacă până vineri toate grupările din formațiunea sa politică își vor exprima sprijinul oficial pentru el.

Dacă se va ajunge la un consens în favoarea candidaturii lui Paul Ryan, următoarea etapă va fi un scrutin intern în grupul republican din Camera Reprezentanților, după care pe 29 octombrie va avea loc alegerea președintelui acesteia de către toți cei 435 de membri — 188 de democrați și 247 de republicani.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă