8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialSUA îndeamnă Grecia şi creditorii săi să ajungă la un acord

SUA îndeamnă Grecia şi creditorii săi să ajungă la un acord

Statele Unite îndeamnă Grecia şi creditorii săi să ajungă la un acord care să readucă economia elenă la creştere, spre binele întregii lumi, a declarat marţi, preşedintele consilierilor economici ai preşedintelui Barack Obama, Jason Furman, potrivit Mediafax

Furman a spus că este în interesul Greciei, al creditorilor acesteia şi al întregii lumi ca cele două părţi să stabilească reformele structurale care să readucă economia elenă la creştere şi să îi permită să îşi plătească datoriile, transmite Bloomberg.

Citește și: Președinte BCE: Grecia nu va părăsi zona euro

El a arătat că oficialii americani nu sunt convinşi de asigurările date de europeni, că efectul unei ieşiri a Greciei din zona euro poate fi ţinut sub control.

“Nu cred că este un experiment pe care să vrem să îl facem. Dacă Grecia şi instituţiile europene nu găsesc o soluţie, ar fi groaznic nu doar pentru Grecia, ar fi un risc real pentru economia mondială pe care nu ar trebui să ni-l asumăm”, a spus oficialul american.

Statele Unite încurajează Grecia şi reprezentanţii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI “să îşi suflece mânecile şi să facă tot ceea ce este necesar din punct de vedere tehnic”, a continuat Furman.

“Preşedintele urmăreşte personal situaţia. A discutat acest subiect cu premierul italian Renzi, de exemplu, săptămâna trecută la Washington”, a adăugat el.

Citește și: Putin joacă poker cu Europa pe mâna Atenei

Negocierile pentru continuarea programului de ajutor destinat Greciei sunt blocate, iar premierul Alexis Tsipras a ordonat luni instituţiilor statului să îşi transfere rezervele de numerar la banca centrală. Guvernul are nevoie de bani pentru plata salariilor, a pensiilor şi a unei tranşe de împrumut către FMI.

Liderii europeni vor ca Grecia să prezinte o listă de reforme structurale îmbunătăţită, care va fi analizată la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din 24 aprilie, de la Riga, în Letonia.

Cele mai citite

Nicușor Dan respinge fuziunea ELCEN și Termoenergetica

Într-un comunicat de presă emis de Ministerului Energiei se evidențiază că Nicușor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica de către Consiliul...

Crazy-Deals.ro: Ghidul Tău pentru Shopping Online Inteligent cu peste 190 coduri de reducere exclusive

În era digitală, shoppingul online a devenit nu doar o comoditate, dar și o artă. Pe Crazy-Deals.ro, arta chilipirurilor se transformă în realitate, oferindu-ți...

Nicușor Dan respinge fuziunea ELCEN și Termoenergetica

Într-un comunicat de presă emis de Ministerului Energiei se evidențiază că Nicușor Dan refuză aprobarea fuziunii dintre ELCEN și Termoenergetica de către Consiliul...
Ultima oră
Pe aceeași temă