3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialSUA: Congresul deschide calea spre adopţia de orfani nord-coreeni

SUA: Congresul deschide calea spre adopţia de orfani nord-coreeni

Congresul american a aprobat săptămâna trecută un proiect de lege ce deschide calea spre adopţiile de orfani nord-coreeni de către cetăţeni americani, transmite miercuri AFP, citată de Mediafax.

Nouă lege obligă Departamentul de Stat să elaboreze o strategie globală pentru a facilita adopţia de copii nord-coreeni de către cetăţeni americani. Această măsură adoptată de Camera Reprezentanţilor în septembrie a fost votată de Senat săptămâna trecută.

Conform textului, ‘Departamentul de Stat trebuie să examineze în profunzime obstacolele diplomatice şi administrative cu care se confruntă familiile americane care doresc să adopte orfani din Coreea de Nord’ şi să propună Congresului strategii de pus în aplicare în vederea soluţionării acestora, a declarat deputata republicană Ileana Ros-Lehtinen, cu ocazia prezentării textului.

Textul vizează ‘oferirea unei familii iubitoare pentru unii dintre cei mai vulnerabili copii ai planetei’, a declarat dna Ros-Lehtinen, care prezidează Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentaţilor. Numeroşi copii nord-coreeni devin orfani sau apatrizi după ce familiile lor fug în China sau în alte ţări vecine, a remarcat ea.

‘Suntem conştienţi de existenţa represiunii, a malnutriţiei şi a sărăciei de care suferă o bună parte dintre persoanele din Coreea de Nord în prezent. Iar copiii sunt adesea cei mai afectaţi’, a subliniat deputata.

Cele mai citite

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă