25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA comemorează 12 ani de la 9/11

SUA comemorează 12 ani de la 9/11

 

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, un mesaj de solidaritate preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, cu prilejul comemorării evenimentelor tragice din 11 septembrie 2001.

„Cu prilejul comemorării evenimentelor tragice din 11 septembrie vă rog să primiţi, domnule preşedinte, profunda mea compasiune şi să transmiteţi poporului american gândurile şi rugăciunile noastre care se îndreaptă astăzi spre victimele atacurilor, spre apropiaţii acestora şi spre toţi prietenii noştri americani”, scrie preşedintele României.

Traian Băsescu îl asigură pe Barack Obama că România este solidară cu SUA, iar relaţiile de prietenie dintre cele două ţări sunt mai „mai puternice ca oricând”.

„Legăturile profunde de prietenie dintre ţările noastre sunt astăzi mai puternice ca oricând, iar Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii reprezintă materializarea legăturilor noastre şi, totodată, un fundament solid pentru angajamentul nostru în favoarea securităţii şi a stabilităţii internaţionale”, susţine Traian Băsescu.

Anul acesta se împlinesc 12 ani de la atacul teroriştilor asupra turnurilor gemene World Trade Center care a şocat întreaga lume.

La 11 septembrie 2001, în Statele Unite au avut loc cele mai sângeroase atentate din istoria lumii.

19 terorişti, membri ai al-Qaeda, au deturnat patru avioane de pasageri pentru a ataca simbolurile economice, militare si politice americane. Două avioane au lovit World Trade Center la New York, unul Pentagonul la Washington, iar cel de-al patrulea viza, probabil, Capitoliul. După intervenţia pasagerilor, ultimul avion s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania. Aproape 3.000 de oameni au murit în aceste atacuri,

Cele mai citite

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...

Un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort în Cisiordania

Armata și poliția israeliană au declarat că trupul unui adolescent israelian dispărut, care a fost probabil ucis într-un atac palestinian, a fost găsit sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă