7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialSUA au băgat 80 de miliarde de dolari în spionaj anul acesta

SUA au băgat 80 de miliarde de dolari în spionaj anul acesta

Conform unui bilanţ oficial anunţat pentru prima dată de autorităţile americane, SUA au cheltuit 53 de miliarde de dolari pentru programe nonmilitare de colectare de informaţii şi 27 de miliarde pentru serviciile militare de informaţii, informează CNN, citat de Mediafax.

Administraţia americană este obligată prin lege să dezvăluie totalul fondurilor cheltuite pentru spionarea altor ţări, urmărirea teroriştilor sau organizaţiilor extremiste.

Comunitatea serviciilor de informaţii americane este formată din 16 agenţii federale, cele mai cunoscute fiind CIA şi NSA.

Totalul fondurilor alocate acestor activităţi nu a mai fost cunoscut până acum, dar este al patrulea an în care este dezvăluit bugetul alocat activităţilor de spionaj nonmilitare.

Preşedintele Comisiei de Informaţii din Senat a declarat că a venit vremea să fie diminuat bugetul pentru activităţile de spionaj nonmilitare, care s-a dublat după atacurile de la 11 septembrie 2001.

“Dată fiind situaţia financiară a ţării, bugetul alocat serviciilor de informaţii trebuie revizuit şi sunt necesare reduceri”, apreciază senatorul democrat Dianne Feinstein.

Cele mai citite

Economia israeliană s-a depreciat în cele peste patru luni de război cu Hamas

Economia israeliană, în valoare de 500 de miliarde de dolari, a fost afectată în timpul războiului de peste patru luni împotriva grupării militante palestiniene...

Descoperă noul magazin online vlmshop.ro pentru Soluții profesionale de ambalare

Suntem încântați să anunțăm lansarea noului nostru magazin online https://vlmshop.ro dedicat produselor de la firma VLM Poliplast. Această inițiativă reprezintă o oportunitate pentru a...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă