13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialSUA au anunţat că nu importă carne de vită din ţările afectate...

SUA au anunţat că nu importă carne de vită din ţările afectate de scandalul cărnii de cal

Statele Unite nu importă carne de vită din ţările europene afectate de scandalul cărnii de cal, a declarat Departamentul american al Agriculturii, luni, pentru AFP, transmite Mediafax.

Scandalul cărnii de cal etichetate fals drept carne de vită pe produse semipreparate s-a propagat în numeroase ţări din Europa, ca Germania, Franţa, Slovenia, Italia, Spania.

Un oficial din cadrul Departamentului american al Agriculturii a dat asigurări, sub acoperirea anonimatului, că niciuna dintre ţările europene care au retras de la vânzare produse din cauza prezenţei cărnii de cal nu exporta carne de vită în Statele Unite.

Mare exportatoare de carne de vită la nivel mondial, ţara sa nu importă, de altfel, carne de cal, şi nu are niciun abator pentru cabaline, a subliniat oficialul într-un e-mail, fără să ofere mai multe precizări.

Într-un alt aspect al scandalului, filiala americană a Ikea a certificat luni că chiftelele vândute în magazinele sale din Statele Unite conţineau doar carne de porc şi vită provenită din America de Nord.

În aproximativ 15 ţări europene, gigantul în domeniul mobilierului a fost nevoit, luni, să retragă de la vânzare anumite chiftele din carne, după ce unele analize au arătat că acestea conţineau carne de cal.

Cele mai citite

Marcel Boloș vrea militarizarea ANAF. Ce se întâmplă cu marii datornici ai țării?

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că are în plan militarizarea ANAF, însă inspectorii agenției pare că vor merge la micii comercianți, deoarece companiile...

Marcel Boloș, împins de Bolojan către Bruxelles

Lupta pentru fotoliile de europarlamentar au atins cote greu de imaginat atât la PSD, dar mai ales la PNL, și chiar dacă liberalii...

Piața muncii din România, între îmbătrânirea populației active,lipsa investițiilor în dezvoltare de forță de muncă competitivă și exod

România se confruntă cu multiple provocări de ordin demografic, care vor impacta major piața muncii în următorii 10 ani: populația țării îmbătrânește, tinerii activi...
Ultima oră
Pe aceeași temă