7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialStudiu. Jocurile video pot îmbunătăți performanțele școlare

Studiu. Jocurile video pot îmbunătăți performanțele școlare

Jocurile video pot îmbunătăți rezultatele școlare ale adolescenților, afirmă un studiu prezentat de ziarul britanic The Guardian, citat de Agerpres.

Pe de altă parte însă, același studiu, realizat în Australia, susține că petrecerea timpului pe rețelele sociale precum Facebook poate avea efecte inverse.

Analiza, care vizează performanțele tinerilor de 15 ani în cadrul testelor PISA (Programul Internațional pentru Evaluarea Elevilor), studiază legătura dintre utilizarea internetului și rezultatele școlare și include date de la peste 12.000 de liceeni din Australia.

Concluziile demonstrează că elevii care obișnuiesc să joace jocuri în rețea aproape în fiecare zi au un scor cu 15 puncte peste medie la matematică și la testele de citire și cu 17 puncte peste medie la științe.

”Analiza arată că elevii care joacă jocuri online obțin scoruri mai mari la testele PISA”, a declarat Alberto Posso, de la Royal Melbourne Institute of Technology, care a analizat date de la liceeni de pe întreg teritoriul continentului australian care au dat testele PISA, recunoscute la nivel internațional și administrate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

”Atunci când joci jocuri online rezolvi puzzle-uri ca să accezi la nivelul următor, iar acest lucru implică folosirea cunoștințelor generale și a noțiunilor de matematică, citire și științe, care-ți sunt predate la școală”, explică Posso.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

VIDEO. FC Liverpool, victorie dramatică în deplasarea de la Nottingham Forest

FC Liverpool, liderul din Premier League, a obținut o victorie in extremis în deplasarea de la Nottingham Forest. Cormoranii s-au impus cu 1-0, grație...
Ultima oră
Pe aceeași temă