10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialStudiu. Jocurile LEGO sunt din ce în ce mai violente. Cum răspunde...

Studiu. Jocurile LEGO sunt din ce în ce mai violente. Cum răspunde compania producătoare

Cel mai cunoscut joc de construcții din lume, LEGO, a devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai violent, afirmă un studiu publicat de Universitatea din Canterbury (Noua Zeelandă).

Autorii studiului au remarcat tendința ca scenariile de joc oferite de produsele LEGO să fie „îmbogățite” prin „antrenarea în conflicte”. O asemenea tendință este însă contrară politicii oficiale a companiei din Danemarca, care susține că produsele ei descurajează violența.

Specialiștii din Noua Zeelandă observă că violența este promovată simultan în programele de televiziune, în jucării și în diverse jocuri, cei mai expuși la aceste evoluții fiind copiii.

„Compania LEGO a devenit cel mai mare producător de jucării din lume și de aceea am decis să măsurăm nivelul de violență existent în produsele acesteia. Aceste produse nu sunt chiar atât de inocente”, a explicat unul dintre autorii studiului, dr. Christoph Bartneck.

Prin analizarea cataloagelor de produse LEGO dintre anii 1978-2014 se remarcă o creștere a nivelului de violență de 19 la sută pe an, iar în acest moment circa 40 la sută din conținutul catalogului include diferite tipuri de violență, afirmă studiul. De asemenea, circa 30 la sută dintre seturile LEGO aflate acum pe piață includ cel puțin o armă.

În replică, un reprezentant al companiei producătoare, Troy Taylor, a explicat că “la fel ca și alte tipuri de roluri, rolurile de conflict fac parte din dezvoltarea naturală a copiilor. Noi întotdeauna folosim umorul pentru a ne ajuta să reducem gradul de conflict”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul-stat i-a luat-o lui Nicușor pe Gabi Dragostea Lui

Ilustrație: Marian Avramescu Coaliția partidului stat PSDNL îl face să plângă din dragoste pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, chiar în prag de...

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă