6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialStudiu. Irlanda este țara cea mai primitoare pentru refugiații din Siria

Studiu. Irlanda este țara cea mai primitoare pentru refugiații din Siria

Irlandezii au fost evaluaţi drept cei mai primitori cetăţeni europeni faţă de refugiaţii sirieni, conform unui sondaj efectuat de Comitetul Internaţional pentru Salvare (CIS), preluat de site-ul irlandez The Journal, informează Mediafax.

În cadrul studiului au fost analizate 12 state membre ale Uniunii Europene.

Studiul a fost publicat vineri şi arată că nouă din zece respondenţi irlandezi (87%) au exprimat un oarecare grad de compasiune în faţa sosirii în Irlanda a refugiaţilor sirieni.

Irlanda a fost urmată de Spania cu 87 %, Germania-84% şi Portugalia-84%.

Directorul executiv CIS, David Miliband, susţine astfel că rezultatele studiului relevă faptul că majoritatea europenilor nu “s-au dezumanizat”.

Potrivit acestuia, studiul reprezintă “o solicitare clară pentru Guvern de a combina competenţele cu compasiunea în faţa crizei refugieţilor”.

Sondajul arată că 39% dintre cetăţenii irlandezi şi-au exprimat îngrijorarea punând presiune asupra sistemului de asistenţă socială al statului, în timp ce 36 % se teme că refugiaţii vor pune presiune asupra serviciilor publice precum educaţie, sistemul de sănătate sau al locuinţelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă