7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialStudent brașovean, arestat pentru înșelăciune

Student brașovean, arestat pentru înșelăciune

Un student de 23 de ani a fost arestat preventiv pentru înşelăciune, după ce poliţiştii au stabilit că acesta a falsificat, de mai multe ori, etichetele unor produse scumpe dintr-un magazin din Braşov, astfel încât a plătit un preţ mult mai mic pentru bunuri, relatează Mediafax.

Prejudiciul, în acest caz, depăsește 6.000 de lei.

O patrulă a Secţiei 5 Poliţie Braşov şi agenţi de pază au prins, marţi, un buzoian de 23 ani, care a achiziţionat dintr-un magazin două staţii auto şi o pereche de căşti, pe care a aplicat etichete cu alte coduri de bare, aparţinând unor produse mai ieftine, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi.

“În urma scanării codurilor de bare aplicate, persoana menţionată a achitat la casă suma de 257 de lei, în loc de 2.257 de lei, cât valorau produsele. Poliţiştii au stabilit că, anterior comiterii faptei, tânărul a fotografiat cu telefonul codurile de bare ale unor produse în valoare de 257 de lei, după care, într-o locuinţă din municipiul Braşov, a confecţionat etichete cu codurile, pe care le-a aplicat ulterior pe produsele de 2.257 de lei”, a spus Naghi.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au constatat că tânărul mergea în magazinul respectiv şi făcea fotografii cu telefonul mobil unor etichete cu preţ redus, iar apoi se ducea la un prieten al său care îl ajuta să confecţioneze noi etichete, cu codul de bare al produselor fotografiate. Apoi, studentul se întorcea în magazin şi lipea etichetele confecţionate pe alte produse, mult mai scumpe.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că tânărul este suspectat pentru alte trei fapte similare, comise tot în luna martie, în acelaşi magazin. Atunci, el a achiziţionat epilatoare şi sticle de wiskey, provocând un prejudiciu de 4.000 de lei.

Tânărul a fost iniţial reţinut de poliţişti, iar Judecătoria Braşov a dispus apoi arestarea preventivă a acestuia, pentru 15 zile, pentru înşelăciune.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...
Ultima oră
Pe aceeași temă